Aromātiskais lečo ar kabačiem – šo ēdienu var pasniegt kā piedevu pie pamatēdiena, kā uzkodu vai uz maizes. Ķirbīšu lečo pēc mūsu receptes iznāk mēreni pikants un ar patīkamu saldumu.
Kabaču lečo ziemai
Sastāvdaļas
Kabači 500 g
Tomāti – 4 gab.
Saldie pipari – 500 g
Burkāni – 1 gab.
Liels sīpols – 1 gab.
Ķiploki – 1 daiviņa
Saulespuķu eļļa – 75 ml
Etiķis 9% – 2 tējk.
Sāls – 2 tējk.
Cukurs – 0,5 ēd.k.
Pagatavošana
Norādītais sastāvdaļu daudzums būs pietiekams apmēram četrām 500 ml burciņām.
Ja gatavojat lečo no kabačiem ar tomātu pastu, tomātu vietā ņem 100 g pastas.
Nomazgājiet visus dārzeņus. Ņemiet jaunas kabačus ar mīkstu miziņu.
Ja dārzeņi ir nobrieduši un ar raupjām sēklām, nomizojiet tos un izņemiet serdi. Tomātos izdara krustveida iegriezumus. Tomātus ievieto dziļā traukā un uz 5 minūtēm pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc tam miziņa viegli nolobīsies.
Cukini, papriku un burkānus sagriež salmiņos, sīpolus – pusgredzenos, bet tomātus – kubiņos.
Lielā katlā ar smagu dibenu ielej saulespuķu eļļu. Apcep sīpolus un burkānus 5 minūtes uz vidējas uguns. Ielej kabačus un piparus, sāli un sautē vēl 5 minūtes zem vāka.
Pēc tam pievieno tomātus, cukuru un sasmalcinātus ķiplokus. Uz lēnas uguns uz vāka ēdienu sautējiet vēl 20 minūtes.
Piecas minūtes pirms gatavošanas ielej etiķi.
Gatavo lečo pārlieciet sterilizētās burkās un aizvākojiet ar apstrādātiem vākiem. Pēc tam apgāž otrādi un pārklāj sagataves ar pledi, līdz tās pilnībā atdziest.
Ja ziemai gatavojat kabaču lečo bez sterilizēšanas, burkas iekšpusē un ārpusē mazgājiet ar ziepjūdeni un pēc tam vairākas reizes izskalojiet.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kabaču lečo ar dārzeņiem mājas gaumē. Izdodas vienmēr!
Dārzeņu lečo ar kabačiem. + Lečo recepšu pavārgrāmata!
Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!
Lečo ar gurķiem. Plus vēl sešpadsmit receptes ziemas krājumiem
Maigs lečo bez etiķa un eļļas. Mammas recepte