Lečo ar gurķiem. Plus vēl sešpadsmit receptes ziemas krājumiem

30-08-2020

Laba ideja pāraugušu gurķu izmantošanai!



Sastāvdaļas
2,5 kg svaigu gurķu
1,5 kg tomātu
5 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote etiķa
100 g cukura
50 g maltu piparu
2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana
Vispirms gurķus nomizo un sagriež nelielos aplīšos. Ja gurķi lieli, sagriež aplīšus 2 vai 4 daļās.

Tomātus rūpīgi nomazgā un smalki samaļ, lai izveidotos putriņai līdzīga masa.

Ķiplokiem noņem miziņu, sasmalcina pēc iespējas smalkāk.

Sagatavotos tomātus un ķiplokus (bez gurķiem) sajauc vienā katliņā.

Pēc tam pievieno etiķi, un katliņu liek uz nelielas uguns aptuveni uz 15 minūtēm.

Tad katliņā ieber sagrieztos gurķus, lečo vāra vēl 10 minūtes.

Izmazgātās un sterilizētās burkās liek karstu gatavo lečo, pēc tam uzreiz aizvāko ar metāla vāciņiem,
apgriež otrādi, ietin segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.

Glabā tikai vēsā vietā!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS INTERESANTĀS LEČO RECEPTES!

1. PIECAS MĀJAS LEČO RECEPTES

2. ČETRAS MĀJAS KEČUPA RECEPTES

3. BAKLAŽĀNI ADŽIKĀ UN VĒL ČETRAS BAKLAŽĀNU RECEPTES