Šajā receptē rīsus nav nepieciešams vārīt atsevišķi – tos gatavo kopā ar dārzeņiem.
Pagatavošanas laiks
Kopā 2 st.
Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 30 min.
Sastāvdaļas
Baklažāni 1½ kg
Paprika 1 kg
Burkāni 700 g
Sīpoli 800 g
Augu eļļa 200 ml
Tomāti 2½ kg
Sāls 2 ēd.k.
Cukurs 5 ēd.k.
Rīsi 150-200 g
9% galda etiķis 100 ml
Pagatavošana
1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Izklājiet cepšanas paplāti ar pergamentu.
2․ Sagrieziet baklažānus vidēja lieluma gabaliņos. Liek uz cepšanas paplātes. Cep 20-30 minūtes, līdz mīksti.
3․ Noņemt no paprikas sēklas. Nomizojiet burkānus un sīpolus. Sagriez šos dārzeņus nelielos gabaliņos.
4․ Katliņā vai katlā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Papriku, burkānus un sīpolus sautē zem vāka, līdz tie kļūst mīksti. Periodiski samaisa.
5․ Sasmalciniet tomātus ar gaļasmašīnu vai sasmalciniet ar blenderi.
6․ Iegūto biezenī ielej dārzeņos katliņā. Pievieno sāli un cukuru.
7․ Pēc vārīšanas iemaisa rīsus un vāra uz lēnas uguns zem vāka apmēram 20 minūtes, līdz putraimi ir izvārīti.
8․ Pievieno baklažānus. Kad salāti atkal uzvirs, ielej etiķi.
9․ Salej sterilizētās burkās. Aizvāko, apgriež otrādi, apsedz un atdzesē.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Biešu salāti ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl piecas biešu receptes ziemai!
Baklažānu salāti “Slinkā uguntiņa” ziemas krājumiem. + Vēl piecas ziemas salātu receptes
Dārzeņu salāti ar rīsiem. + Vēl desmit receptes ziemas krājumiem!
Dārzeņi savā sulā zupai vai salātiem. + Vēl piecas veselīgas receptes ziemas krājumiem!
Kāpostu, burkānu un ābolu salāti ziemai. + Vēl desmit salātu receptes!