You Are Browsing ‘Veselībai’ Category

Foto – Pixabay Plaši tiek reklamētas dažādas diētas, kurām nav ne mazākā pamatojuma. Piemēram, tauku masas samazināšanai neko nedod vārāmās sāls ierobežošana. Šis ieteikums, protams, noderīgs slimniekiem ar hipertoniju vai sirds mazspēju. Nav nozīmes, pat kaitīgi ierobežot šķidruma lietošanu, jo ķermeņa masa ar to samazināta netiek, bet palielinās žultsakmeņu un citu slimību attīstīšanās risks. Šķidrums jālieto daudz — ne mazāk...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Desmit ceļi uz izturību Šobrīd arī Amerikas psihologu asociācija uz Seligmana programmas pamata izveidojusi desmit punktu plānu “Road to Resilience” un izvietojusi to internetā (http://www.apa.org/helpcenter/road-resilience.aspx). VAIRĀK LASI KRISTINAS BERNDTAS GRĀMATĀ “DZĪVESSPĒKS” Lai attīstītu lielāku dvēselisku pretošanās spēku, ieteikts sekot šiem punktiem: 1. Veidojiet sociālus kontaktus: ir svarīgas labas attiecības...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Maģiskais rituāls, vācot augus Jūlijs — vidusvasara. Mūsdienu cilvēks ir atrāvies no dabas un visu vēlas nopirkt gatavu. Nevajag aizmirst, ka ikviens augs ir dzīvs un ar to jāaprunājas, jālūdz tam atļauju noplūkt, jāsaka paldies par sagādāto prieku. It sevišķi, ja vēlies to izmantot dziedniecisko īpašību dēļ. Te rakstītais domāts īpatņiem, kuriem patīk staigāt pa rasainu zāli basām kājām, sagaidīt saullēktu un pavadīt...

Lasīt vairāk

Ikviens zinām, ka cilvēka organisms tam nepieciešamās minerālvielas saņem ar uzturu un daļēji ar ūdeni. Zinām arī, ka sabalansēts, veselīgs un daudzveidīgs uzturs pilnībā nodrošina veselu organismu ar minerālvielām, kurām ir svarīga nozīme vielmaiņas procesos. Kā izvērtēt, vai ēdam pilnvērtīgi? Kā nodrošināt visu nepieciešamo minerālvielu uzņemšanu? Kādi signāli liecina, ka organismam pietrūkst kāda minerālviela? Noskaidro, vai organismam...

Lasīt vairāk

Ko par ēšanu ikdienā un svētkos domā profesors Anatolijs Danilāns? — Vispirms gribu mierināt — vienā svētku vakarā lielu ļaunumu savai veselībai nenodarīsiet, ēdiet droši, ko saimniece sarūpējusi. Ja ar ēdienu vēlaties uzlabot savu veselību, tad par dažiem uztura jautājumiem jāatceras visu mūžu un jācenšas ievērot zinātnieku padomus. — Ko ar ēdienu var panākt? — Novērst aterosklerozes veidošanos. Šī slimība kļuvusi par mūsu gadsimta...

Lasīt vairāk

Tuvojas Jāņi, un gada īsākā nakts mūsu kultūrā tradicionāli tiek svinēta ar lustīgu līgošanu, dziesmām, dejām un alus baudīšanu. Lai arī skaidrā prātā visi atceras, ka pārmērīga alkohola lietošana kaitē veselībai, brīdī, kad lustēšanās sākta, šīs zināšanas bieži vien aizmirstas, tāpēc otrā rītā viegli kļūt par paģiru upuriem. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un zemo cenu dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet skaidro, kā mazināt...

Lasīt vairāk

Vai jūs zināt, kurš produkts ir “vissmagākais”, kuru ļoti daudzi cilvēki vissliktāk panes? Parasti domā, ka tas esot trekns, ass ēdiens, bet tās ir aplamības. “Vissmagākais” produkts ir piens, kurā ir tā saucamais piena cukurs — laktoze. Tas nav vienkāršs cukurs, bet sastāv no divām kopā sakabinātām cukura molekulām. VAIRĀK LASI ANATOLIJA DANILĀNA GRĀMATĀ “DZĪVO VESELS”! Dīvainība ir tā, ka tādas kopā sakabinātas molekulas...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Sevišķi svarīga ir tā dēvētā trīsdesmitgadnieku krīze. Cilvēks par stabilu personību veidojas 24–30 gadu vecumā, un tieši ap 29 gadiem sākt izjust spēcīgas pārmaiņas domāšanā, vēlmēs, sāk pa īstam apzināties savas intereses, grib mainīt dzīvi. VAIRĀK LASI MĀRAS OŠUROKAS GRĀMATĀ “IEPAZĪSTI ASTROLOĢIJU” Protams, viss nenotiek tik viegli. Daudzi klienti tieši šajā brīdī atnāk pēc padoma pie astrologa, un...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Daudzi neievēro visvienkāršākos ēšanas principus, kopā ēdot produktus, kas “nesader” gremošanas ziņā. Piemēram, gurķi un tomāti ir visvienkāršākā salātu un piedevu recepte. Bet gurķu sagremošanai vajadzīgs daudz vairāk laika, kamēr tomāti uzsāk rūgšanas procesu. Augļi pēc ēšanas Augļiem kuņģī nevajadzētu palikt ilgi, bet pēc sātīgām pusdienām tiem nāksies ilgi gaidīt “savu kārtu”. Labāk baudīt augļus...

Lasīt vairāk

Sešpadsmit gadus vecā Sofija par smagu onkoloģisku diagnozi – hepatablastomu – uzzināja, gatavojoties izlaiduma eksāmeniem, vēstaZiedot.lv Sākumā slimības simptomus ignorēja, norakstot tos uz stresu, pusaudžu vecumu un citiem ikdienas faktoriem. Taču maija sākumā veselība strauji pasliktinājās un tika atklāta onkoloģiska saslimšana. Sofija ir uzsākusi ārstniecību un nezaudē optimismu un ticību, ka atgūs veselību un dzīve turpināsies....

Lasīt vairāk