You Are Browsing ‘Veselībai’ Category

Olīvas ir ļoti vērtīga uztura sastāvdaļa. Ne velti Vidusjūras diētu uzskata par vienu no labākajām. Vitamīns E Olīvās ir augsts E vitamīna saturs, tās darbojas kā antioksidants, aizsargājot organisma šūnas. Nāk par labu ādai un acīm, tāpat arī sirds un asinsvadu veselībai. Pierādīts, ka olīvas noder arī osteoporozes un vēža profilaksei. Pretiekaisuma iedarbība Olīvas aktīvi cīnās pret praktiski jebkuru iekaisumu. Ēdiet olīvas regulāri –...

Lasīt vairāk

Trombs jeb asins šūnu veidots receklis asinsvados – vēnās vai artērijās – var radīt dažādas būtiskas veselības komplikācijas. Tas visbiežāk veidojas gados vecākiem cilvēkiem, tomēr pastāv vairāki riska faktori, kas veicina trombu veidošanos jebkurā vecumā. Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa un “Veselības centra 4” kardioloģe Anna Labuce skaidro, kā rodas trombi un kā rīkoties, lai izvairītos no trombu veidošanās riska. Trombs ir asins receklis, kas veidojas, salīpot...

Foto – Pixabay Sāpes locītavās ir ļoti nepatīkama kaite, kas sagādā daudz neērtību: ir grūti pārvietoties, iekāpt transportā, kur nu vēl iesaistīties kādās aktīvās darbībās. Ir ļoti daudz sāpju cēloņu: artrīts, deformējošais artrīts, artroze, locītavu iekaisums, sāļu nogulsnēšanās, poliartrīts, reimatisms. Pašsajūtas uzlabošanai – dažas universālas receptes no tautas medicīnas pūra. (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Lasīt vairāk

Tā sauktais pavasara nogurums pēc ziemas sezonas piemeklē daudzus, un roka tā vien stiepjas pēc uztura bagātinātājiem, jo lielākoties pēkšņo enerģijas trūkumu un nomāktību norakstām uz vitamīnu trūkumu. Rimi Labākai dzīvei eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atgādina – laba pašsajūta ir dažādu veselīgu paradumu rezultāts, kur uzturs spēlē būtisku, bet ne vienīgo lomu. Bet Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā trīs neparastas...

Lasīt vairāk

Par spīti tam, ka vairāk laika pavadām mājās, nereti atpūta tiek atstāta otrajā plānā. Tam par iemeslu var kalpot grūtības nodalīt darbu no privātās dzīves – abas jomas saplūst kopā, jo notiek mājās. Bet nepietiekami atvēlēts laiks atpūtai palielina stresa līmeni, kas rezultējas veselīga naktsmiera traucējumos. Mūsdienu tehnoloģiju izstrādātāji, sekojot līdzi aktualitātēm, strādā pie arvien jauniem risinājumiem, kā palīdzēt ievērot...

Lasīt vairāk

Liela pacientu kļūda ir saistīt savas veselības problēmas ar kādu pirms ilga laika, pat desmitiem gadiem, apēstu produktu. Ar ēdiena sastāvdaļām sabojāt kuņģa un zarnu traktu ir ļoti, ļoti grūti. Tas var notikt tikai saistībā ar kādu konkrētu slimību, piemēram, celiakiju, kad nedrīkst lietot miltu ēdienus. Ir diezgan daudz cilvēku, kas nespēj sagremot laktozi, tāpēc pēc piena dzeršanas piepūšas vēders. Viņiem no piena produktiem būtu jāizvairās,...

Lasīt vairāk

Delikātā un ļoti izplatītā problēma piena sēnīte jeb vaginālā kandidoze. Kāpēc tā rodas un ko darīt, lai no piena sēnītes izārstētos – uz sarunu aicinājām Rīgas Stradiņa universitātes docētāju, ginekoloģi un dzemdību speciālisti Olgu Plisko. Statistikas dati liecina, ka vismaz puse no sievietēm savas dzīves laikā saskaras ar piena sēnīti jeb vaginālo kandidozi. Diemžēl tā ir ļoti izplatīta slimība un pazīstama kopš seniem laikiem. Es...

Lasīt vairāk

Termiskā apstrāde produkta vērtīgumu var gan vairot, gan mazināt, tā produktus var padarīt arī drošākus. Uzzini, kurus produktus ēst svaigus, kurus – termiski apstrādātus, kurus cept, bet – kurus noteikti ne. Brokoļus tvaicējam, spinātus sautējam Dārzeņus un augļus, protams, ir labi ēst svaigus. Īpaši tos, kas bagāti ar C vitamīnu – tas karsējot iet bojā. Tas pats attiecas uz zaļo lapu dārzeņiem, kas satur vērtīgos šūnu sargus pret slimībām...

Lasīt vairāk

“Zinātnē notikuši lieli atklājumi: agrāk mēs visus rājām, ka nevajag olas lietot, jo dzeltenumā ir holesterīns un tas bojās asinsvadus. Bet izrādās, ka tās ir muļķības. Olas ir labs uztura produkts. Ēdiet olas, katru dienu kaut vai pa divām olām!” grāmatā “Dakteris ar dakšiņu” stāsta profesors Anatolijs Danilāns. /* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini']...

Lasīt vairāk

“Saldumi ir vajadzīgi, arī ogļhidrāti – nepieciešami, bet bieži ar to lietošanu pārspīlējam. To var izskaidrot ar cukuram raksturīgo īpašību radīt tieksmi jeb atkarību tāpat kā, piemēram, alkohols,” stāsta profesors Anatolijs Danilāns. LASI VAIRĀK ANATOLIJA DANILĀNA GRĀMATĀ “DAKTERIS AR DAKŠIŅU”! // Atkārtošu maratonistu saukli: “Ēd kā nabadzīgs cilvēks!” Izrādās, sportiskās spējas ir augstākajā līmenī...

Lasīt vairāk