Pēc šīs receptes gatavots lečo izdodas lielisks – gatavoju jau otro gadu. Izdodas katru reizi mazliet citādāks, bet ļoti garšīgs un mēreni ass.
Lečo asumu katrs var variēt pēc savas gaumes. Ja lečo būs bērnu ēdienkartē, asos piparus var nepievienot.
Derēs gan jaunie kabači ar plānu miziņu, gan arī nobrieduši, kuru nomizo un izņem sēklas.
Sastāvdaļas
2 kg kabaču
1 kg saldo piparu
1,5 kg tomātu
1,5 kg sīpolu
300 g tomātu pastas
1 glāze augu eļļas
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
Pusglāze 9% etiķa
1 l ūdens
Pagatavošana
Sagatavo burkas un vāciņus, tos sterilizējot. Kabačus nomazgā, ja nepieciešams, nomizo un izņem sēklas.
Kabačus sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
Papriku sagriež kubiņos vai stienīšos. Sīpolus – salmiņos. Tomātus nomazgā, sagriež daiviņās.
Katlā ar biezu apakšu lej ūdeni un eļļu, pievieno sāli, tomātu pastu, cukuru.
Sagaida, kamēr uzvārīsies, tad pārliek tajā kabačus un vāra 10 minūtes.
Pēc tam pievieno sīpolus, tomātus un papriku.
Turpina vārīt 15 minūtes. Pievieno etiķi. Liek burkās un aizvāko ar metāla vāciņiem. Atdzesē, ietītus pledā, vēlāk pārvieto glabāšanai vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lečo tomātu sulā. + Vēl piecas varenas lečo receptes!
Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!
Gards lečo, mājās gatavots. Piecas varenas receptes
Lečo ar gurķiem. Plus vēl sešpadsmit receptes ziemas krājumiem
Maigs lečo bez etiķa un eļļas. Mammas recepte
Lečo ar kabačiem.+ Vēl piecas interesantas lečo receptes!