Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!

24-10-2020

Pupiņas padara šos slavenos salātus īpaši sātīgus.

Sastāvdaļas

400 g pupiņu
3 kg tomātu
2 kg paprikas
500 g burkānu
500 g sīpolu
3–5 ķiploku
300 ml augu eļļas
3 ēdamkarotes sāls
7 ēdamkarotes cukura
2–3 lauru lapas
5 smaržīgo piparu graudiņu
80 ml 9% etiķa
Var pielikt arī čili pipariņu

Pagatavošana

1․ Iemērc pupiņas aukstā ūdenī uz vairākām stundām. Pēc tam novāra, bet ne pārāk mīkstas. Ieber caurdurī.

2․ Tomātus sablendē vai samaļ gaļas mašīnā.

3․ Piparus sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē uz korejiešu burkānu rīves vai parastās rupjās rīves. Sīpolus sagriež pusgredzenos. Sasmalcina ķiploku.

Dārzeņu svars norādīts jau notīrītā veidā.

4․ Lielā katlā sakarsē eļļu. Liek tajā burkānus un sīpolus, cep, kamēr sīpoli caurspīdīgi.

5․ Pievieno tomātu biezeni un papriku, samaisa. Pēc vēlēšanās var pielikt sagrieztus asos piparus.

6․ Pēc uzvārīšanās vāra 10 minūtes uz mazas uguns.

7․ Pievieno pupiņas, ķiplokus, sāli, cukuru, lauru lapas, smaržīgos un melnos piparus. Samaisa, ļauj uzvārīties un jāgatavo 15 minūtes.

8․ Īsi pirms gatavošanas beigām pieliek etiķi.

9․ Saliek gatavo lečo sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, atdzesē. Glabā vēsā vietā.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Gards lečo, mājās gatavots. Piecas varenas receptes

Lečo ar gurķiem. Plus vēl sešpadsmit receptes ziemas krājumiem

Baklažāni adžikā. + Vēl trīs receptes ar baklažāniem ziemai