Bietes saldums lieliski papildina skābeno aplesīnu sulu un pikantās miziņas. Garša izdodas ļoti interesanta!
Sastāvdaļas
5 bietes
1 apelsīns
1 ēdamkarote olīveļļas
2 tējkarotes maltu ķimeņu
1 tējkarote sāls
1 violetais sīpols
Zaļumi – daži zariņi
Pagatavošana
1․ Bietes novāra pusotru – divas stundas vai izvēlas jau vārītas. Ja nepieciešams, atdzesē, nomizo un sagriež nelielos vai vidēja lieluma gabaliņos.
2․ Ar smalku rīvi noņem apelsīna miziņu, pietiks ar ēdamkaroti. No mīkstuma izspiež 30 ml sulas.
3․ Sajauc olīveļļu ar sulu, miziņām, ķimenēm un sāli.
4․ Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos. Zaļumus sakapā.
Salātiem derēs piparmētras, kinza vai citi zaļumi.
5․ Liek bļodiņā bietes, sīpolus un zaļumus. Pārlej mērci un samaisa.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS BIEŠU RECEPTES!
Biešu salāti ziemas krājumiem ar tomātiem un papriku. + Ziemas salātu pavārgrāmata!
Biešu salāti ar sīpoliem un papriku. + Vēl piecas biešu salātu receptes!
Biešu salāti ar āboliem taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs biešu salātu receptes!
Kārtainie biešu salāti. + Vēl piecas lieliskas receptes ar vērtīgo un košo dārzeni!