You Are Browsing ‘Receptes’ Category

Ekrānuzņēmums Pīrāga pamatne ir kraukšķīga, bet pildījums – ļoti maigs. Gatavošanas laiks Kopā 1 st. 40 min. Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 20 min. Porciju skaits 4 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas Milti 250 g + pārkaisīšanai Cukurs 150 g Sviests 150 g Olas 4 gab. Ūdens 20 ml Saldētas mellenes vai citas ogas 300 g Pūdercukurs 50 g Biezpiens ar jebkādu tauku saturu 350 g Skābais krējums ar jebkādu tauku...

Lasīt vairāk

Ekrānuzņēmums Vai zināt, kāpēc itāļi jau gadsimtiem ilgi gatavo makaronus? Tāpēc, ka viņi nepārtraukti tos pārlej ar dažādām mērcēm. Protams, itāļi nepieņem tādu šī leģendārā ēdiena pasniegšanas veidu kā “aplejot ar kečupu un apkaisot ar sieru”. Tā vietā vietējās saimnieces daudz laika velta mērcei. Viņas zina, kā pagatavot mērci tā, lai jūs nevarētu atrauties no makaroniem. Ja domājat, ka oriģinālās itāļu mērces makaroniem...

Lasīt vairāk

Ļoti gardus tītenīšus var pagatavot no Pekinas kāpostiem – tie izdodas daudz maigāki nekā no parastajiem kāpostiem, bet pārējā ziņā ir ļoti līdzīgi. Sastāvdaļas 700 g maltās gaļas 200 g dažādu rīsu maisījuma 1 Pekinas kāposts 1 burkāns 1 sīpols 1 paprika Ķimenes, sāls, piparu maisījums pēc garšas 3-4 daiviņas ķiploku Dilles, pētersīļi, lociņi Šķipsniņa muskatrieksta Mērcei 500 ml tomātu sulas 2 ēdamkarotes tomātu pastas 3-4 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Ekrānuzņēmums 14. februārī pasaule svinēs Valentīna dienu vai, kā to sauc arī par Valentīna dienu. Svētku priekšvakarā vīrieši savām otrajām pusītēm parasti izvēlas dāvanas, bet meitenes cenšas pārsteigt ar gardām vakariņām un, protams, desertu. Piedāvājam vienkāršu recepti kūkai ar cepumiem “Austiņas”, kas tiek gatavota bez cepšanas. Sastāvdaļas 20 cm diametra formai Cepumi “Austiņas” 500 g Sastāvdaļas krēmam Piens...

Lasīt vairāk

Ekrānuzņēmums Šoreiz pastāstīsim par vienkāršu, bet garšīgu uzkodu no selerijas – jā, jā, šis veselīgais dārzenis der ne tikai garlaicīgiem diētiskiem salātiem! Tomātu sulā un garšvielās marinētu seleriju garšu un tekstūru vislabāk raksturo vārds “jautrs”. Tas vienlīdz trāpīgi raksturo gan dārzeņa jautro kraukšķīgumu, gan mērces pikanto asumu. Šī uzkoda būs lielisks papildinājums gaļas ēdieniem (īpaši grilētiem), graudaugu...

Lasīt vairāk

Ekrānuzņēmums Gaisīgas maizītes ar kardamona garšu un mīkstu mandeļu pildījumu. Pagatavošanas laiks Kopā 2 st. 30 min. Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 30 min. Porciju skaits 4 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas Svaigs raugs 25 g Piens 125 ml Malts kardamons 1½ tējk. Milti 325 g Olas 2 gab. Cukurs 150 g Sāls ½ tējk. Sviests 100 g Mandeles 100 g Ūdens 60 ml Saldais krējums ar tauku saturu 33% 200 ml Cukura pulveris...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu īpaši gardu vinegretu, dārzeņus ieteicams nevis vārīt, bet cept, lai iegūtu bagātīgāku garšu. Principā var iztikt arī bez siļķes, bet ar to ir daudz sātīgāk un interesantāk. Būtiski svarīga ir arī mērces recepte. Pagatavošanas laiks Kopā 1 st. Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 20 min. Porciju skaits 5 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas Bietes 1 gab. Kartupeļi 3 gab. Burkāni 1 gab. Konservēti...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Lai padarītu šarlotes garšu izsmalcinātāku, poļu saimnieces tai pievieno ne tikai ābolus. Tikai viens papildu slānis padara tik vienkāršu konditorejas izstrādājumu neticamu. Mūsu redakcijas komanda dalīsies ar šī gardā deserta recepti. Iesakām to uzreiz saglabāt, lai to nepazaudētu. Tad jums vienmēr būs pa rokai lielisks krāšņa mājas deserta variants. Kā pagatavot smaržīgu ābolu šarloti ar olu krēmu Uz mīklas no krēma (pilnībā...

Lasīt vairāk

Gadās iegādāties augļu konservu kārbu akcijas ietvaros un tad aizmirst par to, līdz sakārojas ko saldu. Pastāstīsim, kā pagatavot fantastisku persiku desertu cepeškrāsnī. Šis kārums no smilšu mīklas dara brīnumus. Jo tajā ir visas ideāla saldā ēdiena sastāvdaļas: drupana pamatne, viegls krēms un sulīgi konservēti persiki. Kā pagatavot gardu persiku desertu ar krēmu Šim augļu kārumam var piešķirt jebkuru vēlamo formu. Kad smilšu mīklu izveltnēsiet...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Šefpavārs maizes cepējs Pjotrs Gulins podkāstā “Time to Eat” pastāstīja par bagetēm un dalījās ar ļoti detalizētu recepti. Jums nāksies papūlēties ar maizes pagatavošanu, taču rezultāts noteikti patiks. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gatavošanas laiks Kopā 20 st. Aktīvais (jūsu dalība ir obligāta) 40 min. Porciju skaits 6 Sastāvdaļas Ūdens 320 ml Presētais raugs 3 g Milti 500 g Sāls 12...

Lasīt vairāk