You Are Browsing ‘Receptes’ Category

Vistas fileja izdodas kraukšķīga un neparasta. Mandeles piešķir riekstu garšu, bet nenomāc gaļas garšu un aromātu. Ieteicam pasniegt ar sulīgiem dārzeņu salātiem. Sastāvdaļas 800 g vistas krūtiņas filejas Sāls pēc garšas 200 g mandeļu 3–4 ēdamkarotes miltu 2 olas Augu eļļa pēc garšas Pagatavošana 1․ Vistas fileju sagriež 5 – 7 cm biezos gabalos. Pārkaisa ar sāli no abām pusēm. Izdaudza ar virtuves āmuriņu vai naža muguru. 2․ Mandeles...

Lasīt vairāk

Zeltaini brūna mīkla, mīksti dārzeņi, daudz maiga siera un krējuma. Šādu pīrāgu var pasniegt no rīta brokastīs vai pat maizes vietā pusdienās. Sastāvdaļas 1 kabacis 1 puravs Nedaudz diļļu 1 ola 1 ēdamkarote krējuma Sāls, malti melnie pipari pēc garšas 70 – 100 g siera 250–300 g kārtainās mīklas (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Augu eļļa pēc garšas 2–3 ēdamkarotes zaļo zirnīšu Pagatavošana 1․ Kabačus un purava...

Lasīt vairāk

Ļoti ātri pagatavojami, garšīgi un kraukšķīgi gurķīši, kas pagatavoti, izmantojot minerālūdeni un daudz dažādu garšaugu. Sastāvdaļas 1 kg gurķu 7 – 8 daiviņas ķiploka 3 – 4 lauru lapas 1 pušķītis diļļu 1500 ml spēcīgi gāzēta minerālūdens 3 ēdamkarotes sāls // Pagatavošana 1․ Gurķus nomazgā, nogriež abus galiņus. Ķiplokus sagriež nelielos gabaliņos. Lauru lapu salauza vairākās daļās. 2․ Dziļas bļodas vai katla apakšā...

Lasīt vairāk

Lieliski, aromātiski sēņu pīrādziņi, kurus var izcept vienkārši uz pannas. Sastāvdaļas mīklai 300 ml ūdens 10 g sausā rauga 1 tējkarote cukura 500 g miltu 1 tējkarote sāls 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas /* (c)AdOcean 2003-2020 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_300x300_article */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', server: 'lv.adocean.pl', id: 'AyP6FxqdQ0b7n_g8zRAVbdMS4m8aS93f0YMwFxi.g37.U7', ...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu šīs uzkodas, paies divas dienas. Tomātus iesāla burkās, tie piesūcas ar marinādes un zaļumu garšu. Sastāvdaļas 1 kg tomātu 7 – 8 ķiploka daiviņas Puse asā pipara 1 l ūdens 3 ēdamkarotes cukura 1¹⁄₂–2 ēdamkarotes sāls 4–5 ēdamkarotes 9% etiķa ¹⁄₂ pušķīša diļļu Pagatavošana 1․ Pārlej tomātus ar verdošu ūdeni uz 4–5 minūtēm. Pēc tam novelk miziņu. 2․ Sakapā ķiplokus un aso piparu. (adsbygoogle =...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Saldskābie marinēti gurķīši ir lieliska uzkoda vai papildinājums salātiem. Noderēs arī zupām un kā piedeva gaļas ēdieniem. Sastāvdaļas Svaigi gurķi (cik satilpst burkā) 2 – 3 diļļu ziedkopas 1 – 2 mārrutku lapas 3 lauru lapas 4 melno piparu graudiņi 4 smaržīgo piparu graudiņi 4 – 5 ķiploka daiviņas 150 g cukura uz 1 l ūdens 40 g sāls uz 1 l ūdens 1 tējkarote citronskābes uz 1 l ūdens (adsbygoogle = window.adsbygoogle...

Lasīt vairāk

Maigs un mīksts pīrāgs ar bumbieru gabaliņiem un aromātisku kanēli ir ātri pagatavojams, bet no šķīvjiem pazūd vēl ātrāk! Sastāvdaļas 1 tējkarote augu eļļas 3 bumbieri 3 olas 180 g cukura 1 tējkarote vaniļas ekstrakta 200 ml kefīra 1 tējkarote malta kanēļa 250 g miltu 1 tējkarote sodas Pagatavošana 1․ Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °С. Apaļu formu ar diametru 24 cm ieziež ar augu eļļu. 2․ Bumbierus nomizo, sagriež nelielos kubiņos. Olas...

Lasīt vairāk

Pateicoties garšvielām un zaļumiem, dārzeņi iegūst ļoti piesātinātu garšu. Sastāvdaļas aprēķinātas vienai pusotra litra burkai. Sastāvdaļas 6–8 gurķi 1 kabacis Puse pušķīša diļļu 2 – 4 upeņu lapas 2 – 3 ķiploka daiviņas Daži smaržīgo piparu graudiņi 10 – 15 melnie pipari 1 l ūdens + nostādināšanai 2 ēdamkarotes sāls 2 ēdamkarotes cukura 3 ēdamkarotes 9% etiķa Pagatavošana 1․ Ja vēlies, lai gurķi būtu īpaši kraukšķīgi,...

Lasīt vairāk

Tomātu mērce izdodas ļoti aromātiska, apetītlīga, ar asumiņu. Arī gurķi iznāk lieliski un neparasti. Sastāvdaļas 2,5 kg gurķu 1 kg tomātu 150 g ķiploku 100 g cukura 2 ēdamkarotes sāls 1 ēdamkarote hmeli suneli garšvielu 1 tējkarote graudu piparu 125 g 9% etiķa 120 ml augu eļļas /* (c)AdOcean 2003-2020 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_300x300_article */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ ...

Lasīt vairāk

Ļoti atsvaidzinoša un garda kompota recepte. Bet, ka pievienosi nedaudz alkohola, iznāks īsts latviešu mohito! Sastāvdaļas 350 g ērkšķogu 1 glāze cukura Citrons, laims vai citronskābe – 2 gabaliņi Piparmētras // Pagatavošana Ērkšķogas pārlasa, nomazgā. Astītes var nenoņemt. Tīrā trīslitru burkā ieber ērkšķogas, ieliek 3-5 lielus piparmētru zariņus un divas citrona šķēlītes. Citrona vietā var izmantot laimu, bet, ja nav pie rokas, var iztikt...

Lasīt vairāk