You Are Browsing ‘Receptes’ Category

Vienkārši, ātri un garšīgi var iemarinēt gurķus kopā ar kabačiem. Šie dārzeņi lieliski papildina viens otru, piešķirot marinādei īpaši labu garšu. Recepte paredzēta 1 l tilpuma burkai. Gurķu skaits atkarīgs no to lieluma. Gardāki, protams, būs nelieli gurķīši! Sastāvdaļas 1 l burkai 1 kabacis Diļļu zariņš sālījumam Selerijas lapiņas 5-7 gurķi 2 ķiploka daiviņas 2 lauru lapas 5 smaržīgo piparu graudiņi Gabaliņš čili pipara 1/3 ēdamkarotes...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Kraukšķīgi dārzeņi ir lieliska uzkoda, salātu sastāvdaļa un piedevas dažādiem ēdieniem. Izmēģini arī šo marinētu gurķu recepti! Uzmanību: sastāvdaļu proporcijas aprēķinātas 3 l tilpuma burkai. Sastāvdaļas 2 – 3 diļļu ziedkopas 5 – 10 smaržīgie pipari 4 – 6 ķiploku daiviņas 1¹⁄₂ – 2 kg gurķu 1¹⁄₂–2 l ūdens 2 ēdamkarotes sāls 1 – 3 ēdamkarotes cukura 3 ēdamkarotes 9% etiķa Var pievienot 3 – 5 upeņu...

Lasīt vairāk

Grēks neveltīt pienācīgu uzmanību savai figūrai rudens sezonā, kas ir svaigu dārzeņu laiks. Ar vitamīniem un dažādām citām vērtīgām vielām piesātinātie dārzeņi veicina organisma attīrīšanos no toksīniem un atjauno sāls un ūdens līdzsvaru organismā. Viss augstāk minētais attiecas uz daudzu iecienītajiem kabačiem. Šis brīnumainais dārzenis ir lielisks līdzeklis pret tūsku, aizcietējumiem, vielmaiņas traucējumiem. Turklāt jāuzsver tā...

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošs vasaras dzēriens, arī īpašiem gadījumiem – dzīve uzreiz kļūst skaistāka un garšīgāka! Glāzē var ielikt piparmētras lapiņas. (stpdwrapper = window.stpdwrapper || []).push({}); Sastāvdaļas 12 porcijām ½ glāze cukura ½ glāze ūdens 4 glāzes arbūza mīkstuma kubiņos 3 glāzes auksta ūdens 1/2 svaigi spiestas citrona sulas 6 glāzes sasmalcināta ledus (stpdwrapper = window.stpdwrapper || []).push({}); Pagatavošana Arbūzu...

Lasīt vairāk

Viegla vasaras zupiņa, ko sātīgāku padara gaļas gabaliņu pievienošana. Sastāvdaļas 300 g liellopa gaļas 3 bietes 3 olas 2–3 svaigi gurķi 1 pušķītis diļļu un lociņu Sāls pēc garšas 200 g krējuma 700–800 ml ūdens Citronskābe vai citrona sula pēc garšas Pagatavošana 1․ Liellopa gaļu novāra aptuveni pusotru stundu. Atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos. 2․ Bietes ietin folijā un cep 45 – 60 minūtes 180–200 °С temperatūrā. Atdzesē...

Lasīt vairāk

Ekrānuzņēmums Upenes, kas pazīstamas ar savu patīkamo aromātu un garšu, ne tikai priecē mūsu garšas kārpiņas, bet ir arī vērtīgs uzturvielu avots, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka organismu. Upeņu lietderīgās īpašības 1. antioksidantu īpašības Upenēs un jāņogās ir augsts C vitamīna un antocianīnu – spēcīgu antioksidantu, kas aizsargā organisma šūnas no brīvajiem radikāļiem – saturs. Tas palīdz stiprināt imūnsistēmu un samazina vēža...

Lasīt vairāk

Ekrānuzņēmums Dārzeņi ir piesūcināti ar speķa sulu un sīpolu garšu, tāpēc tie iznāk nepārspējami. Gatavošanas laiks Kopā 40 min. Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 20 min. Porciju skaits 2 Sastāvdaļas Bekons 3 šķēles Sīpoli 1 gab. Kartupeļi 3 gab. Sāls pēc garšas Malti melnie pipari pēc garšas kart (stpdwrapper = window.stpdwrapper || []).push({}); Pagatavošana 1․ Bekona šķēles sagriež uz pusēm, sīpolus sagriež ripiņās. 2․...

Lasīt vairāk

Ekrānuzņēmums Tarators ir auksta bulgāru zupa. To sauc par bulgāru okrošku. Zupa ir viegla, vasarīga un aromātiska. To ir prieks pagatavot. Šādu ēdienu nav ieteicams gatavot iepriekš, jo zupa vislabāk garšo svaiga. Produkti ir vienkārši, bieži atrodami jebkurā ledusskapī. Pamēģiniet pagatavot šo zupu vienu reizi, un jūs to gatavosiet bieži. Saglabājiet recepti, lai to nepazaudētu. (stpdwrapper = window.stpdwrapper || []).push({}); Sastāvdaļas Kefīrs...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay. Kolāža – Dzivei.lv Maigs deserts ar augļu garšu, ļoti vienkārši pagatavojams! Sastāvdaļas 6 āboli (stpdwrapper = window.stpdwrapper || []).push({}); 70 g upeņu biezeņa 1 olbaltumviela 400 g cukura Agars Pūdercukurs Pagatavošana Izgatavojiet ābolu un jāņogu biezeni, pievienojiet olbaltumvielas un uzvāriet sīrupu. Pārlej konditorejas maisiņā un noliek uz folijas. Ļauj zefīriem sacietēt, pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru...

Lasīt vairāk

Ungāru versijā lečo negatavo ziemai, bet gan pasniedz uzreiz ar maizi vai rīsiem. Pagatavošanas laiks Kopā 30 minūtes Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 10 min. Porciju skaits 4 (stpdwrapper = window.stpdwrapper || []).push({}); Sastāvdaļas Tomāti 6 gab. Saldie pipari 4 gab. Sīpoli 2 gab. Augu eļļa 2 ēd.k. karotes Malta paprika 1 tējk. Sāls pēc garšas Malti melnie pipari pēc garšas (stpdwrapper = window.stpdwrapper || []).push({}); Pagatavošana 1․...

Lasīt vairāk