You Are Browsing ‘Receptes’ Category

Foto – Pixabay Kraukšķīgie gurķi un svaigie zaļumi lieliski sader ar maigajām aknām un olām. Sastāvdaļas 150 g rīsu Sāls pēc garšas Pusēdamkarote augu eļļas 5 olas 250 g mencu aknu 2 gurķi 150 g konservētas kukurūzas 5 – 6 ēdamkarotes majonēzes 3 – 4 lociņi // Pagatavošana 1․ Rīsus nomazgā, novāra sālsūdenī gatavus. Sajauc ar eļļu un atdzesē. 2․ Olas cieti novāra, atdzesē un noloba. Baltumus atdala un sarīvē uz smalkas rīves. 3․...

Lasīt vairāk

Kraukšķīga un garšīga uzkoda. Dārzeņi lieliski sader ar skābenajiem āboliem. Sastāvdaļas 700 – 800 g kāpostu 400 – 500 g burkānu 400 g ābolu 1 l ūdens 4 tējkarotes sāls 6 tējkarotes cukura 1 tējkarote citronskābes Recepte paredzēta 2 puslitra tilpuma burkām. // Pagatavošana 1․ Kāpostu sagriež gabaliņos. Burkānus un ābolus sarīvē uz rupjas rīves. 2․ Visu samaisa, blīvi saliek sterilizētās burkās un piesedz ar vāciņiem. 3․ Sajauc...

Lasīt vairāk

Kad gan labāk gādāt krājumus ziemai, ja ne vasaras nogalē! Var izmantot senas un pārbaudītas receptes vai arī ļauties kādam eksperimentam. Droši vien labākais ceļš ir apvienot abas pieejas: ja nu jaunā recepte neizdodas, kā iecerēts, vai neiet pie dūšas, vienmēr varēsi pasniegties pēc burciņas ar laika gaitā pārbaudītu kārumu. // Marinēti gurķīši. Pikantais variants Marinēti ziedkāposti. 2 receptes Marinēti gurķi ar kabačiem Marinēti kabacīši...

Lasīt vairāk

Viegls, gards dārzeņu džems ar citrusaugļu aromātu. Sastāvdaļas 500 – 600 g burkānu 500 – 600 g apelsīnu 1 citrons 750 g cukura Pagatavošana 1․ Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. 2․ Ar rīves palīdzību noņem miziņu no apelsīniem un citroniem. Citrusaugļus notīra un sagriež nelielos gabaliņos. Noteikti izņem kauliņus. 3․ Visu liek katliņā, pārkaisa ar cukuru un atstāj uz stundu vai pusotru stundu. 4․ Katliņu liek uz uguns, uzvāra un turpina...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Vajadzēs tikai divu veidu šokolādi, sieru un saldo krējumu. Šo desertu pagatavot ir ļoti ātri un viegli, tikai būs jāpagaida, kamēr tā atdzisīs. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 250 g tumšās šokolādes 90 g piena šokolādes 500 g biezpiena siera vai krēmsiera 80 ml trekna saldā krējuma // Pagatavošana 1․ Salauza tumšo šokolādi un liek karstumizturīgā bļodā. Novieto virs katliņa ar verdošu...

Lasīt vairāk

Brīvdienu vai svētku galdā lieliski iederēsies sulīga un aromātiska medus kūka. Piedāvājam klasisku populārā deserts recepti! Sastāvdaļas 4 olas 1 glāze cukura 4 glāzes miltu 4 ēdamkarotes medus 1/2 tējkarotes sodas Krēmam 1 l skābā krējuma (trekna) 2 glāzes pūdercukura Vanilīns Pagatavošana Olas sakuļ ar cukuru, pakāpeniski pievieno miltus. Mīklai pievieno kausētu medu. Pievieno dzēstu sodu (sajauc ar etiķi vai citrona sulu) vai arī cepamo pulveri. Mīklu...

Lasīt vairāk

Kabačus var pagatavot daudzos un dažādos veidos. Katra saimniece no šī plašā klāsta izvēlas tās, kuras vislabāk atbilst ģimenes vēlmēm. Piedāvājam kabaču ruletīšu receptes – tās būs garda uzkoda vai piedeva jebkurā sezonā. Sastāvdaļas 1 kg kabaču 1 l ūdens 1 ēdamkarote galda etiķa uz katru 0,5 l burciņu Daži melno piparu graudi 1 rīvēts burkāns Pagatavošana Kabačus nomazgā, mizot nevajag. Sagriež gareniskās, plānās šķēlēs. Burkās...

Lasīt vairāk

Neparastās piedevas piešķirs tomātiem un marinādei pikantu garšu un aromātu. Pievērs uzmanību: sastāvdaļas aprēķinātas 1,5 l tilpuma burkai. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 600 – 700 g tomātu 2 ķiploka daiviņas 5 melno piparu graudi 2 smaržīgo piparu graudi 2 bazilika zariņi 5 – 8 plūmes 600 – 700 ml ūdens 70 g cukura 1 ēdamkarote sāls 25 ml 25% etiķa Pagatavošana 1․ Ar zobu bakstāmo vairākās vietās...

Lasīt vairāk

Sastāvdaļas 3 kg gurķu 1 galviņa ķiploku 500 g burkānu 500 g paprikas 500 g sīpolu 1 asā pipara pāksts 2 ēdamkarote sāls 5 ēdamkarotes cukura 150 ml 9% etiķa (var lietot ābolu etiķi) 150 ml augu eļļas // Pagatavošana 1. Burkānus nomazgā, notīra sarīvē uz korejiešu burkāniem paredzētās rīves. 2. Gurķus nomazgā, sagriež aplīšos. Ieteicams gurķus ņemt tāda pat izmēra kā sālīšanai. 3. Papriku nomazgā, izdara iegriezumu un izņem kātiņu...

Lasīt vairāk

Šis deserts rada siltuma un omulības noskaņu. Vēl tase karstas tējas, un pati drēgnākā diena kļūst mīlīgāka! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 2 olas 100 g cukura + pārkaisīšanai Šķipsniņa sāls 100 ml augu eļļas 180 g miltu + pārkaisīšanai 1 tējkarote cepamā pulvera ¹⁄₂ tējkarote sāls 150 g smiltsērkšķu Gabaliņš sviesta 2 – 4 nelielu ābolu // Pagatavošana 1․ Ar mikseri rūpīgi sakuļ olas...

Lasīt vairāk