You Are Browsing ‘Receptes’ Category

Receptes īpašā rozīnīte – citrona sula un oregano. Tieši šīs piedevas piešķir dārzeņiem Vidusjūrai raksturīgo aromātu. // Sastāvdaļas 1400 g kartupeļu 5 daiviņas ķiploka 2 citroni ¾ glāzes dārzeņu buljona ¾ glāzes olīveļļas 2 tējkarotes kaltēta oregano 1 tējkarote garšvielu gaļas ēdieniem Sāls, malti melnie pipari pēc garšas ¼ pušķīša pētersīļu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana 1․ Kartupeļus...

Lasīt vairāk

Foto – Viktorija Kožemjakina Veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas idejas desertiem, kuru tapšanā izmantojami alkoholiski dzērieni! Kas teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizvietot ar brīnišķīgu desertu vīna glāzēs IZMĒĢINI ARĪ LIĶIERA UN DZĒRVEŅU KONFEKŠU RECEPTI! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 500 ml iecienītā sarkanvīna 200 ml sarkano ogu sulas (piemēram, ķiršu, dzērveņu) 2...

Lasīt vairāk

Kā pagatavot ātru marinādi tomātiem ar ķiplokiem? Lizas Glinskas ideja. Sastāvdaļas 500 g tomātu 10 ml 9% etiķa 3 ķiploka daiviņas 30 ml olīveļļas Dilles/pētersīļi 10 g cukura 15 g sāls /* (c)AdOcean 2003-2020 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_300x300_article */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', server: 'lv.adocean.pl', id: 'AyP6FxqdQ0b7n_g8zRAVbdMS4m8aS93f0YMwFxi.g37.U7', ...

Lasīt vairāk

Šos salātus var aizdarīt ar olīveļļu vai majonēzi – katru reizi izdosies cita garša. Vienkārši, skaisti, garšīgi! Sastāvdaļas 120 g rīsu 4 – 5 ēdamkarotes zaļo zirnīšu 200 g šķiņķa vai vārītas desas Sāls, malti baltie pipari pēc garšas Olīveļļa vai majonēze peč garšas (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana 1․ Rīsus novāra 20 minūtes, zirnīšus 3 – 5 minūtes. Atdzesē. 2․ Šķiņķi sagriež mazos...

Lasīt vairāk

Mājās var pagatavot ļoti garšīgu sālītu speķi. Asumu iespējams variēt pēc katra vēlēšanās. Sastāvdaļas 0,5 kg speķa 8 daiviņas ķiploka 8 ēdamkarotes sāls 2 lauru lapas 4 smaržīgo piparu graudiņi 4 melno piparu graudiņi Pagatavošana Sagatavo vajadzīgos produktus. Speķi labāk izvēlēties ar nelielām gaļas daļiņām. Speķim jābūt baltam, āda nedrīkst būt ļoti cieta. Sāli labāk izvēlēties rupja maluma. Var pievienot vēl citas garšvielas...

Lasīt vairāk

Pikanti marinēti kāposti ar bietēm ir garda un dekoratīva piedeva jebkuram ēdienam. Skaisto krāsu kāposti, protams, iegūst no bietēm, bet asumiņu piešķirs ķiploki. Ziemā tādi konservi īpaši labi noderēs. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastāvdaļas 1 kg kāpostu 1 burkāns 1 biete 5 daiviņas ķiploka 1,5 l ūdens 70 ml etiķa 0,5 ēdamkarote cukura 2 ēdamkarotes sāls 3 lauru lapas 30 piparu graudu (adsbygoogle = window.adsbygoogle...

Lasīt vairāk

Vistiņa izdodas mīksta un sulīga. Bet augļu glazūra padarīs tos vēl gardākus! Sastāvdaļas 1 gabaliņš ingvera 1 hurma 80 g šķidra medus 2 tējkarotes sojas mērces 2 ēdamkarotes rīsu etiķa 6 vistas šķiņķīši Pustējkarote sāls 1 tējkarote augu eļļas (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pagatavošana 1․ Ingveru sarīvē uz smalkas rīves, pietiks ar tējkaroti. Hurmu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. 2․ Sajauc medu ar sojas...

Lasīt vairāk

Ļoti interesantu ievārījumu var pagatavot no rudens sezonas eksotiskā augļa – hurmas. Sastāvdaļas 1 kg hurmas 1 kg cukura Pagatavošana 1․ Hurmu sagriež prāvos gabaliņos. Pārkaisa ar cukuru katliņā. Atstāj uz 5 stundām. 2․ Uzvāra un vāra uz mazas uguns aptuveni 50 minūtes. 3․ Karstu ievārījumu liek sterilizētās burkās. Aizvāko, apgriež otrādi un ietin pledā. Glabā vēsā vietā. /* (c)AdOcean 2003-2020 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_300x300_article...

Lasīt vairāk

Ziemā daudziem garšo paēst sātīgāk – un to arī var atļauties, jo aukstumā organisms patērē vairāk kaloriju. Sastāvdaļas– 400 g maltās gaļas Sīpols 2 daiviņas ķiploka 1 ola Pāris baltmaizes šķēles bez garoziņas, izmērcētas aukstā pienā 2 ēdamkarotes miltu 1 ēdamkarote kečupa /* (c)AdOcean 2003-2020 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_300x300_article */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ ...

Lasīt vairāk

Lai pagatavotu skābētus kāpostus pēc šīs receptes, nebūs vajadzīgs ūdens – bet kāpostiem jābūt sulīgiem. Kopējais pagatavošanas laiks: 3 dienas Sastāvdaļas 2 kg kāpostu 1 burkāns 2 ēdamkarotes sāls 1 tējkarote cukura /* (c)AdOcean 2003-2020 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.Responsive.dzivei.lv_300x300_article */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', server: 'lv.adocean.pl', id:...

Lasīt vairāk