Garda zupa ar cūkgaļu, dārzeņiem, pupiņām un aromātiskām žāvētām sēnēm.
Gatavošanas laiks
Kopā 14 st.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 20 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Kaltētas meža vai citas sēnes 50 g
Žāvētas pupiņas 100 g
Cūkgaļa 300 g
Ūdens 2 500 ml + mērcēšanai
Kartupeļi 4 gab.
Burkāni 2 gab.
Augu eļļa 1 ēd.k. karote
Sīpoli 1 gabals
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sēnes kārtīgi noskalojiet. Atsevišķi tās un pupiņas iemērc 10-12 stundas. Nosusiniet šķidrumu no pupiņām un saglabājiet sēņu šķidrumu. Vēlreiz noskalojiet sēnes.
2․ Ielieciet cūkgaļu katliņā un pārlejiet to ar ūdeni. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, noslauka putas un vāra uz lēnas uguns zem vāka 40-45 minūtes.
3․ Vārīto gaļu izņem ārā. Vārāmajam buljonam pievieno pupiņas un vāra vismaz 30 minūtes, līdz tās kļūst mīkstas. Vajadzības gadījumā pievieno vēl ūdeni.
4․ Sagrieziet cūkgaļu, kartupeļus un burkānus gabaliņos. Iemaisa zupā kopā ar sēnēm un šķidrumu no to mērcēšanas un vāra apmēram 10 minūtes.
Centieties neieliet sēņu nosēdumus.
5․ Uzkarsē augu eļļu pannā uz vidējas uguns. Sīpolu smalki sagrieziet un dažas minūtes apcepiet, līdz tas kļūst mīksts.
6․ Sīpolus iemet zupā. Garšojiet ar sāli un pipariem. Gatavojiet vēl 3 minūtes vai līdz dārzeņi kļūst mīksti.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pupiņu zupa ar bekonu. + Vēl piecu sildošu zupiņu receptes!
Soļanka ar vistu. + Vēl piecas iecienītās zupas receptes!
Frikadeļu zupa ar kuskusu. + Vēl frikadeļu zupiņu receptes!
“Īstā soļanka” no dažādu veidu gaļas. Sevišķi garšos vīriešiem!
Skābu kāpostu zupiņa! + Vēl piecas lieliskas zupas siltākai dienai!