Krējuma mīklas virtuļi bez rauga. Gatavo uzreiz papildporciju!

20-04-2024

Ekrānuzņēmums

Ar skābu krējumu ceptas smalkmaizītes noteikti iepriecinās jūsu ģimeni un viesus, kļūstot par iecienītu gardumu brokastīs vai uzkodā. Šos gaisīgos un aromātiskos pīrādziņus var pagatavot dažu minūšu laikā tieši pannā. Turklāt, pateicoties īpašajam mīklas sastāvam, tie paliek neticami mīksti un mīksti pat nākamajā dienā pēc pagatavošanas.

Neizmantojot raugu, jūs varat ātri pagatavot mīklu šiem pīrādziņiem un uzreiz sākt tos cept. Tas ir lieliski piemērots brīžos, kad pēkšņi pēkšņi uzreiz gribas kaut ko saldu un sāļu.




Kā pagatavot virtuļus ar skābo krējumu

Lai piešķirtu mīklas kēksiņiem īpašu garšu, tiem var pievienot vaniļas ekstraktu, citrona vai apelsīna miziņu. Izmēģiniet arī pārkaisīt gatavos pīrādziņus ar pūdercukuru, pārlejiet tos ar medu vai šokolādes sīrupu vai vienkārši izbaudiet to dabisko garšu.

Sastāvdaļas

Kviešu milti 400 g

Skābais krējums 125 g

Ola 1 gab.



Cukurs 50 g

Pūdercukurs 7 g

Saulespuķu eļļa 250 ml

Vanilīns pēc garšas

Pagatavošana

Iesit olu dziļā bļodā. Ieber cukuru un sāli. Labi samaisa, izmantojot rokas putotāju.

Olu maisījumā ielej 70 ml saulespuķu eļļas. Pievieno jebkura tauku satura skābo krējumu. Rūpīgi sajauc visas sastāvdaļas ar blenderi.

Kviešu miltus izsijā. Ielej tos olu maisījumā. Pievieno cepamo pulveri un vaniļu. Iemaisa viendabīgu mīklu. Novieto uz darba virsmas.

Izrullē mīklu plānā kārtiņā. Ar glāzi izgriež no tās lielus apļus. Izmantojot mazāku formu (piemēram, pudeles vāciņu), izveido caurumus pīrādziņu vidū.

Uzkarsē pannu ar saulespuķu eļļu. Ieliek tajā sagataves. Cep virtuļus, līdz tie kļūst zeltaini no abām pusēm.

Pašceptu virtuļu gatavošana ir lieliska iespēja pavadīt laiku kopā ar ģimeni. Bērni un pieaugušie labprāt palīdzēs jums veidot un cept pīrādziņus. Tad visi kopā varēsiet baudīt gatavā deserta garšu. Izmēģiniet šo vienkāršo un garšīgo recepti, lai iepriecinātu sevi un savus tuviniekus ar zeltainiem pašceptiem pīrādziņiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Biezpiena pončiki – tik gardi, ka nepaspēs atdzist! + Vēl trīs pončiku receptes

Pončiki ar vārīto krēmu. + Vēl trīs labas pončiku receptes!

Pončiki ar kanēli un muskatriekstu. Mazs gardums pie tējas!

Benjē jeb pončiki franču gaumē. Ļoti gardi!

Virtuļi ar pūdercukuru, mājās gatavoti

Zeltaini brūni kefīra mīklas pončiki. Mmmm!