Bekons padara šo biezo, aromātisko zupu vēl sātīgāku.
Sastāvdaļas
450 g pupiņu
300 g bekona
1 burkāns
1 sīpols
1500 ml gaļas buljona vai ūdens
2 lauru lapas
1 tējkarote kaltēta timiāna
2,5 tējkarotes sāls
Ceturtdaļtējkarote maltu melno piparu
1 – 2 ēdamkarotes tomātu pastas pēc vēlēšanās
Pustējkarote kaltētas paprikas
Pagatavošana
1․ Pupiņas iemērc uz 10–12 stundām, nolej šķidrumu.
2․ Bekonu sagriež nelielos gabaliņos un 2–3 minūtes apbrūnina katliņā, lai izdalītos tauki.
3․ Pievieno sīki sagrieztus burkānus un sīpolus. Samaisa, samazina karstumu un gatavo ar vāku vēl 12–15 minūtes.
4․ Pārlej ar buljonu, pievieno lauru lapu, timiānu, sāli un piparus.
5․ Uz vidējas uguns uzvāra, tad karstumu samazina, lai zupa viegli virtu. Vāra vēl stundu pusotru.
Laiks var mainīties atkarībā no pupiņu šķirnes. Protams, izmantojot konservētas pupiņas pietiks ar laiku, kas vajadzīgs pārējo sastāvdaļu pagatavošanai. Ja vārīšanās laikā iztvaiko daudz šķidruma, to papildina ar karstu ūdeni.
6․ Gatavošanas beigās var pievienot tomātu pastu un papriku. Tādā gadījumā sautē 5 minūtes ilgāk.
7․ Lai ēdiens izdotos maigāks, aptuveni divas trešdaļas zupas var sablendēt un sajaukt ar atlikušo vienu trešdaļu zupas.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Piecpadsmit vērtīgi padomi garšīgas zupas un buljona pagatavošanai
Biešu zupa poļu gaumē. + Vēl desmit zupu receptes ziemīgai maltītei!
Skābu kāpostu zupiņa! + Vēl piecas lieliskas zupas siltākai dienai!
Slavenā sīpolu zupa – pagatavo franču virtuves šedevru! + Vēl desmit lieliskas zupu receptes
Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas!