Ideāla sildoša zupiņa aukstajam gadalaikam. Izdodas piesātināta, sātīga un ļoti garšīga.
Sastāvdaļas
800 – 900 g liellopa gaļas ar kaulu
3300 ml ūdens
2 sīpoli
2 burkāni
800 – 900 skābētu kāpostu
2 ēdamkarotes augu eļļas
3–4 kartupeļi
2 lauru lapas
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
3–4 daiviņas ķiploka
Pagatavošana
1․ Liellopa gaļu pārlej ar aukstu ūdeni tā, lai ūdens gaļu pilnībā nosegtu. Ļauj uzvārīties, vāra 2–3 minūtes un nolej šķidrumu. Gaļu un katliņu izskalo.
2․ Pārlej gaļu ar 3 l auksta ūdens. Pēc uzvārīšanās noņem putas, pievieno veselus burkānus un sīpolus.
3․ Vāra uz nelielas uguns zem vāciņa aptuveni 1,5 h vai ilgāk, kamēr gaļa mīksta.
4․ Izņem gaļu, burkānus un sīpolus no buljona. Gaļu atdzesē un sagriež mazākos gabaliņos.
Vārītos dārzeņus vairs nevajadzēs.
5․ Uz pannas liek kāpostus un pārlej ar atlikušo ūdeni. Kad uzvārījušies, sautē zem vāka uz mazas uguns aptuveni 40—45
minūtes.
6․ Sagriež sīpolus nelielos gabaliņos un apcep eļļā, līdz caurspīdīgi.
7․ Kartupeļus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, burkānus – mazākos. Liek buljonā un vāra 10–15 minūtes uz nelielas uguns.
8․ Liek katlā sagatavotos burkānus un sīpolus, gaļu un kāpostus. Pievieno lauru lapu. Uzliek vāku un vāra vēl 15–20 minūtes.
9․ Piecas minūtes līdz gatavībai pievieno sāli un piparus, sasmalcinātus ķiplokus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Biešu zupa poļu gaumē. + Vēl desmit zupu receptes ziemīgai maltītei!
Slavenā sīpolu zupa – pagatavo franču virtuves šedevru! + Vēl desmit lieliskas zupu receptes
Spāņu ķiploku zupiņa ar olām. + Vēl piecas lieliskas zupiņas vēsam laikam!
Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas!
Sarkanās paprikas zupa un brokoļu krēmzupa. Divas sildošas receptes vēsam laikam!