Frikadeļu zupa ar kuskusu. + Vēl frikadeļu zupiņu receptes!

20-02-2023

Pagatavo sātīgu zupu ar maltās gaļas bumbiņām.

Pagatavošanas laiks: 1 stunda

Aktīvais (vajadzīga jūsu klātbūtne): 30 minūtes

Porciju skaits: 5

Sastāvdaļas frikadelēm

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2 olas

900 g vistas maltās gaļas

1 tējkarote fenheļa sēklu

2 tējkarotes kaltēta oregano

1 tējkarote sāls

Pustējkarote maltu melno piparu

Sastāvdaļas zupai

3 kartupeļi

1 burkāns

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2 ēdamkarotes augu eļļas

2 l vistas buljona

150–200 g saldētu pākšu pupiņu

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

60–80 g kuskusa

Zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

1․ Sīpolu sarīvē uz rupjas rīves vai sablendē. Ķiploku izspiež caur presi. Olas viegli sakuļ ar dakšiņu vai putojamo slotiņu.

2․ Apvieno visas frikadelīšu sastāvdaļas. Rūpīgi izmaisa, veido nelielas bumbiņas.

3․ Kartupeļus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, burkānus – smalkos. Sīpolus sakapā. Ķiplokus izspiež caur presi.

4․ Katliņā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Apcep sīpolus mīkstus. Pievieno ķiplokus.

5․ Pārlej ar karstu buljonu. Pievieno kartupeļus, burkānus un saldētas pupiņas. Pēc uzvārīšanās vāra 10 minūtes.

6․ Pievieno zupai frikadelītes, sāli, piparus, fenheli. Gatavo vēl 10 minūtes.

7․ Pieber zupai kuskusu. Samaisa un pēc 1–2 minūtēm noņem no karstuma avota. Uzliek vāku un ļauj pastāvēt 15 minūtes.

8․ Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Gaļas frikadelītes saldā krējuma mērcē. + Vēl piecas lieliskas frikadeļu receptes!

Šodien pusdienās: viegla un garda tītara frikadeļu zupa. + Zupu pavārgrāmata!

Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas!

Tomātu zupa ar frikadelītēm un turku zirņiem. Sātīgi!

Frikadelītes ar rīsiem saldskābā mērcē. Laipni lūgti pusdienās!