“Īstā soļanka” no dažādu veidu gaļas. Sevišķi garšos vīriešiem!

16-02-2019

solanka6

Soļanka ir visu zupu karaliene un īsts vīru gardums. Sātīga, pikanta un bieza – garšos no pirmās karotes!

Sastāvdaļas
2 l ūdens
500 g liellopa gaļas
300 g cūkgaļas
2 vistas šķiņķīši
100 g žāvētas desas
2 burkāni
2 sīpoli
2 ēdamkarotes tomātu pastas
3 marinēti gurķīši
1 bundžiņa olīvu bez kauliņiem
1 sauja melno plūmju
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 citrons
Šķipsniņa sāls
Pustējkarote maltas paprikas pulvera
Pustējkarote maltu melno piparu
6 melno piparu graudiņi
2 lauru lapas
Puspušķītis pētersīļu

Pagatavošana
Visu gaļu sagriež gabalos (šķiņķīšus veselus), liek lielā katlā. Pielej ūdeni.

Pievieno lauru lapas, sāli un piparu graudus.

Liek uz plīts un ļauj uzvārīties.

Samazina uguni līdz minimumam un vāra zem vāka 1,5 stundas.

Šķiņķīšus labāk izņemt pēc 40 minūtēm, lai gaļa nepārvārītos.

Pa to laiku sīki sagriež sīpolus un uz smalkas rīves sarīvē burkānus. Gurķus sagriež kubiņos.

Pannā ar augu eļļu liek sīpolus un burkānus. Maisot cep aptuveni 5 minūtes.

Pievieno tomātu pastu. Maisot cep vēl 2 minūtes.

Gatavo gaļu izņem no buljona, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.

Melnās plūmes nomazgā, sasmalcina un liek karstajā buljonā.

Ļauj pavārīties aptuveni 2 minūtes.

Tagad pievieno zupai dārzeņus, gaļu, sagrieztu desu, olīvas, gurķus un garšvielas.

Visu vāra aptuveni 10-15 minūtes.

Soļanku pasniedz ar kapātiem zaļumiem un citrona šķēlītēm.