Ekrānuzņēmums
Marinēti sīpoli lieliski sader ar gaļu. Pamēģiniet tos pagatavot ziemai.
Marinētus sīpolus pagatavo ļoti vienkārši. Visticamāk, viss nepieciešamais jau ir mājās.
Marinēti sīpoli
Laiks: 40 minūtes
Porcijas: 6
Sastāvdaļas
1 kilograms šalotes sīpolu
2 litri ūdens
2 lauru lapas
1 krustnagliņa
2 smaržīgo piparu graudiņi
50 g cukura
50 g sāls
0,3 tējkarotes sinepju sēklu
1 tējkarote koriandra
200 mililitri 9 % etiķa
Pagatavošana
Izvēlēties nelielus sīpolus līdz 3 cm. Tos nomizo un nomazgā. Blanšējiet sīpolus 2 – 3 minūtes verdošā ūdenī.
Burku apakšā liek lauru lapu, piparus, krustnagliņas, sinepju sēklas un koriandru. Tajā pašā vietā ievieto sīpolus.
Katliņā sajauc ūdeni, sāli, cukuru un etiķi un uzvāra marinādi. Uzkarsē līdz aptuveni 70 grādu temperatūrai un pārlej sīpolus.
Burkas sterilizē 7 – 8 minūtes pēc tam, kad katliņā ir uzvārījies ūdens. Pagrieziet, apgrieziet un pārklājiet ar vecu segu, līdz pilnībā atdziest.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ātri marinēti sīpoli. Lieliska piedeva siļķei vai šašlikam!
Ātri marinēti sīpoli ar ķiplokiem un garšvielām. + Vēl trīs pikantas piecminūšu uzkodiņas!
Ātri marinēti sīpoli salātiem. Turpmāk vienmēr izmantosi šo paņēmienu!
Marinēti šalotes sīpoli ar medu. Lieliska uzkoda!
Marinēti sīpoli ziemai čehu gaumē. + Marinētu ķiploku receptes!




