Tomātu mērce ziemai ir lielisks papildinājums daudziem iecienītākajiem ēdieniem. Jums vairs nav jāskrien uz veikalu, pietiek izmantot pārbaudītu autora recepti.
Galvenais šādas uzkodas prieks – jūs precīzi zināt visu par sastāvdaļām. Tas aizņem tikai nedaudz laika, lai jūsu pieliekamajā pieliekamajā būtu garšīgs papildinājums jūsu iecienītākajiem ēdieniem.
Tomātu mērce ziemai
Laiks: 1 stunda
Porcijas: 6
Sastāvdaļas
– 2,5 kg tomātu;
– 3 ķiploka daiviņas;
– 4 ēdamkarotes olīveļļas;
– garšvielas: sāls, pipari, baziliks pēc garšas.
Pagatavošana
Nomizojiet tomātus un nomizojiet miziņu.
Sagriež lielos kubiņos un apcep uzkarsētā olīveļļā.
Nomizo un izspiež ķiplokus un pievieno tomātiem. Ielej pusi glāzes ūdens un pievieno sāli, piparus un baziliku.
Vāra apmēram stundu, ik pa laikam maisot.
Pēc šā laika mērci samaisa līdz viendabīgai masai un pārlej burkās.
Burkas aizver un ievieto karstā ūdens katlā.
Uzvāriet ūdeni un 15 minūtes pasterizējiet burkas. Mērce ziemai ir gatava.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Maigs kečups, mājās gatavots. + Vēl trīs mājas kečupa receptes!
Mājās gatavots kečups. Klasiska recepte
Pikanta tomātu mērce ziemai. + Vēl trīs tomātu mērces receptes!
Pašgatavota tomātu pasta. + Vēl trīs tomātu receptes ziemas krājumiem!