Ātri marinēti sīpoli ar ķiplokiem un garšvielām. + Vēl trīs pikantas piecminūšu uzkodiņas!

19-08-2021

Šajā receptē paredzēts pievienot ķiploku, melnos un smaržīgos piparus un timiānu. Izdodas vienkārša, bet neparasti aromātiska uzkoda.

Sastāvdaļas

1 sīpols (violetais, baltais, dzeltenais)

700 – 750 ml ūdens

Pustējkarote sāls

Pustējkarote cukura

1 daiviņa ķiploka

5 melno piparu graudiņi

5 smaržīgo piparu graudiņi

2-3 zariņi timiāna

1 kaltēts čili pipars

180 ābolu etiķa

Pagatavošana

1․ Sīpolu sagriež gredzenos vai pusgredzenos.

2․ Liek caurdurī un lēnām pārlej ar verdošu ūdeni. Pagaida, līdz viss šķidrums notecējis.

3․ Pārliek sīpolus burciņās. Pievieno sāli, cukuru, sasmalcinātu ķiploku, piparu graudiņus, timiānu un
čili.

4․ Samaisa, pielej etiķi un uzliek vāciņu. Vairākas reizes sakrata burciņu.

5․ Atstāj iemarinēties 30 minūtes vai ilgāk. Gatavo uzkodu glabā ledusskapī.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ātri marinēti sīpoli salātiem. Turpmāk vienmēr izmantosi šo paņēmienu!

Marinēti ķiploki. Lieliska uzkoda ziemas krājumiem!

Ass un vēl asāks. Marinēti, kraukšķīgi čili pipariņi ziemas krājumiem