Svaigi sīpoli daudziem negaršo, šķiet par sīvu, bet dažos salātos bez tiem neiztikt. Tāpēc iesakām izmantot plaucētus vai marinētus sīpolus.
Lūk, ātra un vienkārša recepte marinētu sīpolu pagatavošanai.
Lieliski sader ar dažādiem salātiem un arī kā piedeva gaļas ēdieniem, īpaši – ar šašliku.
Sastāvdaļas
Vairāki nelieli sīpoli
250 g ūdens
65 – 70 g 9% etiķa
50 g cukura (3 ēdamkarotes bez kaudzītes)
0,5 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
1. Sīpolus sagriež gredzenos/pusgredzenos, liek nelielā burciņā.
2. Sajauc ūdeni, cukuru, sāli, ļauj uzvārīties, pievieno etiķi, tiklīdz sāk vārīties, pārlej sīpoliem
marinādi.
3. Uzliek vāciņu. Kad burciņa atdzisusi (1-1,5 h), var ēst.
4. Gatavos marinētos sīpolus glabā ledusskapī. Atdzesēti garšos vēl labāk!
5. Pirms pievienošanas salātiem nospiež un sagriež.
Šo pašu marinādes recepti var izmantot kāpostiem un paprikai, kubiņos sagrieztām bietēm, aplīšos sagrieztiem gurķiem. Tikai šos dārzeņus labāk atstāt marinādē visu nakti.
Avots: “Lifehack”
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!