Mājās gatavots ceriņu vīns. Šā pavasarīgā dzēriena recepte

28-04-2018

cerinu_vins

Nostādināšana un saliešana pudelēs

Lēna rūgšana turpināsies vēl vairākus mēnešus (4-8 mēnešus). Aptuveni reizi mēnesī tev ir jāņem sterilizēta caurulīte un jāpārlej jaunā sterilizētā stikla traukā, izvairoties skart nogulsnes dibenā un jānoslēdz trauks ar gaisa necaurlaidīgu korķi. Tu redzēsi, ka vīns top aizvien dzidrāks un dzidrāks. Pēc vairākkārtīgas nostādināšanas tavs vīns sasniegs skaistu dzidrumu un rūgšana būs praktiski apstājusies.

Pirms saliešanas pudelēs ir vērts vēlreiz nomērīt īpatnējo blīvumu vai „fināla blīvumu”, lai noteiktu alkohola līmeni, pēc tam sasmalcini “Campden” tableti un ieber vīnā, nogaidi vismaz 24 stundas (tas likvidēs atlikušo raugu un palīdzēs aizsargāties pret oksidēšanos).

Dienā, kad liesi pudelēs, ir jābūt sagatavotām sterilizētām pudelēm. Viens galons vīna būs apmēram piecas 750 ml vīna pudeles vai desmit 330 ml alus pudeles. Izmanto sifona tehniku, lai piepildītu visas pudeles, aizvāko vai aizkorķē tās. Glabā pudeles guļus uz sāniem tumšā, aukstā telpā. Gaidīšana ir grūtākais darbs, tavs vīns būs gatavs vēl pēc mēneša, bet vislabāko garšu sasniegs pēc sešiem mēnešiem.

Tad būs īstais brīdis baudīt bagātīgo aromātu un patiesi burvīgos ziedus.

Lasīt tālāk: 1 2