Septiņas receptes pret dzelteno kaiti: kāpostu sula, lazdu lapas, kaķpēdiņas

29-09-2018
Foto - Pixabay

Foto – Pixabay

1. Žāvētu sasmalcinātu vītola mizu (60 g) aplej ar litru ūdens, 15–20 minūtes vāra, silti ietin, diennakti nostādina, tad izkāš. Dzer pa pusglāzei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

2. Sasmalcinātus dzelteno kaķpēdiņu lakstus (25 g) aplej ar litru ūdens un vāra, līdz puse šķidruma novārās. Tad atdzesē un izkāš. Lieto pa 50 g 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas.

3. Katru dienu, sākot no paša rīta, ik pēc 2–3 stundām izdzer glāzi skābētu kāpostu sulas. Kurss – līdz iestājas atveseļošanās (parasti pēc 1–2 nedēļām).

4. Tējkaroti žāvētu un pulverī saberztu lazdas lapu uz nakti aplej ar glāzi baltvīna. Izdzer dienas laikā pa 1/3 glāzes tukšā dūšā. Parasti pēc 12–15 dienām slimība atkāpjas.

5. Sauju sasmalcinātu auzu salmu vāra litrā ūdens, līdz puse šķidruma novārās, tad izkāš. Dzer pa glāzei 3 reizes dienā pirms ēšanas.

6. Sajauc vienādās daļās parastās kumeļpēdas lapas un dzelteno kaķpēdiņu ziedus. 15 g maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, 3 stundas nostādina, tad izkāš. Glāzi uzlējuma izdzer 3–4 reizēs dienas laikā.

7. Sajauc vienādās daļās milteņu lapas, maura sūrenes lakstus, kukurūzas drīksnu, pupiņu vārsnes un trūkumzālītes lakstus. 15 g maisījuma aplej ar glāzi verdoša ūdens, silti ietin, 3 stundas nostādina, tad izkāš. Dzer siltu pa pusglāzei 3 reizes dienā.