Kūka “Pavasara puķe” ar maskarpones sieru. + Vēl piecas lieliskas receptes!

04-05-2024

Šī vienkāršā kūka izrādās ļoti garšīga, pateicoties maigajam krēmam.

Gatavošanas laiks

Kopā 8 st.

Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 1 st.

Porciju skaits 4

Sastāvdaļas

Sviests 75 g

Olas 3 gab.



Kondensētais piens 380 g

Milti 225 g

Raugs 1½ tējk.

33% saldais krējums 500 ml

Pūdercukurs 250 g

Maskarpone 450 g

Pagatavošana

1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Izklāj cepšanas paplāti ar cepamo pergamentu.

2․ Izkausējiet sviestu un nedaudz atdzesējiet. Ar mikseri saputojiet olas un kondensēto pienu. Iejauciet miltus un cepamo pulveri.




3․ Uz cepšanas paplātes liek 2-3 ēdamkarotes mīklas un saplacina aplī. Cep apmēram 5 minūtes, līdz apbrūnē.

4․ Ar mīklas gredzenu vai nazi apgrieziet malas. Pārējos biskvītus cep tādā pašā veidā. Pilnībā atdzesējiet.

5․ Izmantojot mikseri, sakuliet auksto krējumu un pūdercukuru līdz stingrām putām. Ar lāpstiņu samaisiet ar maskarponi.

6․ Izkārtojiet biskvītus uz šķīvja, katru pārziežot ar krēmu. Lieciet ledusskapī vismaz uz 6 stundām.

Ērtāk desertu ir salikt kūkas gredzenā.

7․ Ar atlikušo krēmu pārklājiet kūkas virsu un sānus.

Labu apetīti!




Izmēģiniet arī šīs receptes!

Biezpiena kūka ar persikiem bez cepšanas. + Vēl piecas receptes!

Kūka no cepumiem “Austiņas”. Bez cepšanas!




Torte “Milka” – vienkāršas sastāvdaļas, iespaidīgs rezultāts. + Vēl piecas receptes!

Apaļā medus kūka ar plūmēm. + Vēl piecas medus kūkas receptes!

Jogurta kūka bez cepšanas. Super vienkārša recepte!