Kūka no cepumiem “Austiņas”. Bez cepšanas!

08-02-2024

Ekrānuzņēmums

14. februārī pasaule svinēs Valentīna dienu vai, kā to sauc arī par Valentīna dienu. Svētku priekšvakarā vīrieši savām otrajām pusītēm parasti izvēlas dāvanas, bet meitenes cenšas pārsteigt ar gardām vakariņām un, protams, desertu. Piedāvājam vienkāršu recepti kūkai ar cepumiem “Austiņas”, kas tiek gatavota bez cepšanas.

Sastāvdaļas 20 cm diametra formai

Cepumi “Austiņas” 500 g

Sastāvdaļas krēmam

Piens (1 litrs), olas (2 gab.), cukurs (200 g), vaniļas cukurs (1 p.), ciete (80 g), sviests (100 g).

Pagatavošana

Krēma pagatavošanai katliņā ar biezu dibenu jāsakaisa olas, jāpievieno cukurs un vaniļas cukurs, kukurūzas ciete. Izmaisīt ar lāpstiņu vai putojamo slotiņu, lai nebūtu gabaliņu.

Tad pakāpeniski ielej pienu un turpina maisīt. Piena un olu maisījumu pārliek uz plīti un nedaudz uzkarsē. Gatavojiet, līdz masa sāk sabiezēt. Tad noņemiet no karstuma avota.

Krēmam pievieno kubiņos sagrieztu sviestu. Sviestu sajauc ar krējumu. Tad ar iegremdējamo blenderi saputo līdz gludai masai.

Atstāj krēmu atdzist 10-15 minūtes.




Aptiniet formu vai cepšanas riņķi ar pergamenta papīru un cieši uzlieciet biskvīta “austiņas” vienā slānī tās apakšā. Apsmērē ar krēmu. Tad atkal liek cepumu kārtu un krēma kārtu. Un tā pārmaiņus kārtojam, līdz mums beidzas sastāvdaļas.

Nelielu daļu cepumu sasmalcina drupatās, lai dekorētu kūkas virsu un sānus.

Kūku ar cepumiem ieliekam ledusskapī uz vismaz 2 stundām, labāk uz nakti.

Šādu kūku sauc arī par slinko Napoleonu. Uz galda to pasniedz, sagrieztu porcijās.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Banānu siera kūka ar šokolādes mērci. Bez cepšanas!

Brīnumgarda tortīte “Putna piens”. Bez cepšanas!

“Slinkais Napoleons”. + Vēl trīs slavenās kūkas receptes – saldas un sāļas!

loading...