You Are Browsing ‘Uncategorised’ Category

Visas tradicionālās Lieldienu sastāvdaļas vienā gardā salātu tortē! Sastāvdaļas 2 vistas krūtiņas 6 olas 250 g cieta siera 1 daiviņa ķiploka 1 glāze valriekstu 250 g šampinjonu 2 sīpoli Majonēze Augu eļļa Rotāšanai Zaļumi un sīki tomātiņi Pagatavošana Vistas krūtiņas novāra viegli sālītā ūdenī. Olas sarīvē uz rupjas rīves. Divus baltumus atstāj rotāšanai. Sieru un ķiplokus arī sarīvē, sajauc. Sīpolu sīki sagriež un kopā ar sēnēm...

Lasīt vairāk

Šī aukstā, atsvaidzinošā zupa ir Andalūzijas restorānu firmas ēdiens. Galvenā sastāvdaļa – gatavi tomāti. Pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem, lai pazīstamajam ēdienam piešķirtu jaunas garšas nianses. 1. Ņem 5-6 gatavus, sulīgus tomātus un 2 paprikas. Vajadzēs arī garšvielas: 2 ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes sarkanvīna, 2 ēdamkarotes olīveļļas, pusi svaiga gurķa, 1 sīpolu, nedaudz kapātu pētersīļu, sāli, piparus, dažus pilienus “Tabasco”...

Lasīt vairāk

Publicitātes foto LMT turpina uzņemt oriģinālseriālu, neparastu intriģējošu stāstu par mīlestību un attiecībām tehnoloģiju pasaulē, kur svarīga loma būs mākslīgajam intelektam. Šajās filmēšanas dienās līdzās profesionāliem aktieriem nelielās, bet spilgtās lomās iejūtas sabiedrībā pazīstami cilvēki – dziedātāji Žoržs Siksna un Olga Rajecka, komiķis Jānis Skutelis, radio dīva Sandra Glāzupa, mūziķis, grupas “Borowa MC” dalībnieks...

Lasīt vairāk

Foto – www.facebook.com/dzabLiberta/ Sāpes, kādas ir sunim, kurš zaudējis savu cilvēku, ir neiedomājamas. Mēs, cilvēki, saprotam, ka dzīvē tā iekārtots un ar laiku mēs zaudējam savus mīļos, bet suns nesaprot, kāpēc viņa cilvēks vairs pie viņa neatgriežas, viņš turpina uzticīgi gaidīt. Vairākus mēnešus Bobijs gaidīja savu cilvēku, cerēja savu onkulīti atkal ieraudzīt un ielīst viņam klēpī, bet ar katru jaunu dienu Bobijs kļuva ar vien...

Lasīt vairāk

Piecpadsmit darba gadu, ko Hārvarda zinātnieki veltīja, lai noskaidrotu insulta izcelsmes un pēkšņas sirds apstāšanās cēloņus, nav bijusi velti. Vispusīgi izpētījuši un izanalizējuši problēmu, speciālisti nākuši pie atziņas, ka tieši sāls, precīzāk – pārmērīga tā lietošana, noved pie traģiskām sekām. Tiesa, joprojām ir mīkla, kā tieši nātrija hlorīds paaugstina asinsspiedienu. Pats vienkāršākais skaidrojums – kad sāls koncentrācija...

Lasīt vairāk

/* (c)AdOcean 2003-2019 */ /* PLACEMENT: Setup.Dzivei.lv.Setupad.dzivei.lv_336x320_rakstos */ (window['aomini'] || (window['aomini'] = [])).push({ cmd: 'display', server: 'lv.adocean.pl', id: 'bXbnyQN3d9YhPEXDB0fufCbF8a4gRGebdOINdzLGeS7.X7', consent: null }); Daudzi ceļotāji, kuri braucienu plānošanas laikā saskārušies ar vajadzību izvēlēties naktsmītni, piekritīs – reizēm pārņem sajūta, ka jābūt gluži vai...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay Vairākums sīpolaugu skaisti zied bez īpašas kopšanas. Tiem nav vajadzīgs daudz ūdens, tāpēc tie lieliski piemēroti reģioniem, kur reti līst, vai nevaļīgiem dārzniekiem. • Stādot augstus augus, piemēram, gladiolas vai dālijas, vienlaicīgi zemē iespraudiet mietu, kas vēlāk kalpos to atbalstam. Ja gaidīsiet, līdz sakņu sistēma ir izveidojusies, un tikai tad iespraudīsiet mietu, riskējat ievainot augu. • Mitros reģionos tulpju...

Lasīt vairāk

Foto – Pixabay 23. martā plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāls aicina uz galveno Urbānā pavasara notikumu – Sēklu tirgu un vairākām bezmaksas dārzkopības aktivitātēm ģimenēm ar bērniem. Pasākuma mērķis ir vērst uzmanību uz Latvijai raksturīgām un saglabājamām augu šķirnēm, kā arī veicināt augu šķirņu daudzveidību. Īpaši jāizceļ sēklu bibliotēkas idejas Latvijā aizsācējas Sandras Stabinges lekcija “Kāpēc ir svarīgi saglabāt...

Lasīt vairāk

Kādos svētkos vai brīvdienās noteikti izmēģini pagatavot šos gardos našķus! Sastāvdaļas 400 g Selgas cepumu 150 g sviesta 2 ēdamkarotes medus Ogas rotāšanai Krēmam 3 glāzes piena 250 ml 35% saldā krējuma 5 olu dzeltenumu 0,5 glāzes cukura 1 ēdamkarote cietes 1 vaniļas pāksts Pagatavošana Krēmam pārgriež vaniļas pāksti uz pusēm un izkasa sēkliņas pienā. Maisījumu uzvāra, noņem no uguns un ļauj ievilkties. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz...

Lasīt vairāk

Ungāru gaumē gatavotam speķītim ir īpaša struktūra un unikāla garša – to panāk, atbrīvojot speķi no visa liekā mitruma un panējot pikantās garšvielās. Pailgo gatavošanas laiku pilnā mērā kompensē lieliskais rezultāts. Sastāvdaļas 0,5 kg speķa 8 ēdamkarotes rupja maluma sāls 1 ēdamkarote maltu sarkano piparu 1 ēdamkarote paprikas Pagatavošana Gabalu jēla speķa no visām pusēm pārkaisa ar sāli. Liek traukā, kas izklāts ar pārtikas papīru,...

Lasīt vairāk