
Ekrānuzņēmums
Vienkāršs veids, kā sagatavot dārzeņus ziemai bez sterilizācijas. Pēc šīs receptes gurķi iznāk mēreni sālīti un kraukšķīgi. Sastāvdaļas ir aprēķinātas vienai trīs litru burkai.
Pagatavošanas laiks
Kopējais 7
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 1 h
Porciju skaits 20
Sastāvdaļas
Vidēji gurķi apmēram 2 kg
Dillu ziedi uz gariem kātiem 10
Vidēji lielas mārrutka lapas 2
Ķiploki 4 daiviņas
Asais pipars ½
Tīrs, nevārīts ūdens 2 500
Sāls 120 g
Pagatavošana
Gurķus iemērc ledainā ūdenī uz 2–4 stundām.
Tīras trīs litru burkas dibenā liek dilles, rupji saplēstas mārrutku lapas, sagrieztu ķiploku un piparus.
Gurķus cieši salieciet burkā. Tie nedrīkst kustēties.
1200 ml aukstā ūdenī izšķīdiniet visu sāli.
Burku ielieciet bļodā vai citā traukā. Gurķus pārlejiet ar sālsūdeni līdz pat augšai.
Uzlieciet vāku un atstājiet istabas temperatūrā uz 3–5 dienām.
Sālījums sāks duļķoties, virspusē veidosies putas, gurķi mainīs krāsu, uz tiem parādīsies plēve.
Tas var aizņemt līdz 7 dienām — viss atkarīgs no telpas temperatūras.
Svarīgi, lai uz šķidruma vairs neveidotos putas. Tas nozīmē, ka rūgšana ir beigusies un var sākt nākamo posmu.
Ielejiet sālījumu no burkas. Pēc tam ielejiet nedaudz tīra ūdens, sakratiet un izlejiet. Atkārtojiet vairākas reizes, lai uz dārzeņiem un burkas dibenā nepaliktu balta plēve.
Aplejiet dārzeņus līdz augšai ar tīru aukstu ūdeni. Lejiet to, līdz no virsmas pazudīs visi burbuļi.
Aizskrūvējiet ar tīru skrūvējamo vāku vai aizskrūvējiet ar metāla vāku. Novietojiet vēsā vietā. Gurķus labāk nogaršot pēc dažiem mēnešiem.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Recepte ar vēsturi: mazsālīti gurķi šķēlēs zviedru gaumē
Mazsālīti gurķīši karstā marinādē. + Vēl piecas receptes!
Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!
Mazsālīti gurķi maisiņā, gatavi stundas laikā! + Vēl piecas receptes
Asi mazsālīti gurķīši “Jebkurā brīdī”. + Vēl piecas receptes!