
Foto – Pixabay
Mazsālīti gurķi maisiņā ir ātri pagatavojami, kraukšķīgi kā svaigi un mazliet pikanti.
Viegli sālīti gurķi ir lieliski, jo tie ir gatavi diezgan ātri. Tos var sālīt vakarā un no rīta jau ēst kraukšķīgus gurķīšus. Vai arī tos var pagatavot tajā pašā dienā un nogaršot stundu pēc sālīšanas. Lūk, kā pagatavot viegli sālītus gurķus maisiņā.
Viegli sālīti gurķi – vecmāmiņas recepte bez ūdens
Šos gurķus gatavo pašu sulā, tāpēc tie ir ļoti kraukšķīgi.
Sastāvdaļas
Gurķi – 1 kg
Sāls – 1 ēd.k.
Cukurs – 1 tējkarote
Ķiploki – 3-4 daiviņas
Dilles – daži zariņi
Pagatavošana
Sasmalcinātas dilles, cukuru, sāli un sasmalcinātus ķiplokus ievieto maisiņa apakšā – var izmantot parastu polietilēna vai rāvējslēdzēja maisiņu.
Nomazgā gurķus, nogriež galiņus, ievieto dārzeņus maisiņā, cieši aizver un sakrata. Uz nakti ievieto ledusskapī.
Ātri sālīti gurķi stundas laikā
Šie viegli sālītie gurķi ir ātri pagatavojami, pateicoties sālījumam, un tos vispirms sagriež gabaliņos.
Sastāvdaļas
Gurķi – 5 gab.
Sāls – 1 tējkarote
Cukurs – 1 tējkarote
Lauru lapa – 2 gab.
Pipari – 5 gab.
Etiķis (9%) – 1 tējk.
Saulespuķu eļļa – 1,5 ēd.k.
Ķiploki – 3 daiviņas
Dilles – daži zariņi
Pagatavošana
Nogriež gurķu galiņus, sagriež dārzeņus lielos gabalos.
Ieliek maisiņā, pievieno sāli, cukuru, lauru lapu, piparus, etiķi un eļļu.
Smalki sagriež ķiplokus un dilles, pievieno maisiņā, izlaiž gaisu un cieši sasien.
Sakrata, lai visas sastāvdaļas sajauktos.
Ievieto citā maisiņā – arī no šī maisiņa izlaiž gaisu. Atstāj gurķus iesālīties istabas temperatūrā uz 1 stundu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mazsālīti gurķīši ar minerālūdeni. Visātrākā recepte + vēl piecas idejas!
Mazsālīti gurķīši ar olīveļļu maisiņā. Var ēst jau pēc pusstundas!
Mazsālīti gurķīši “Klasiskie”. Kraukšķīgi un aromātiski!
Mazsālīti gurķīši. Pagatavošanas maģija: kādi gurķi, ūdens, garšvielas vajadzīgas?