Gatavo, pievienojot sarkanos piparus un ķiplokus – novērtēs piesātinātas un pikantas garšas cienītāji.
Sastāvdaļas
1 kg gurķu
1 l ūdens
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
Puse vai 1 čili pipars
5 daiviņas ķiploka
1 tējkarote diļļu sēklu
1 tējkarote sinepju graudiņu
10 melno piparu graudiņi
1 pušķītis diļļu
3 lauru lapas
Pagatavošana
1․ Gurķus nomazgā un liek bļodā. Pārlej ar remdenu ūdeni un atstāj uz 2 stundām.
2․ Katliņā sakarsē litru ūdens. Pievieno sāli un cukuru un vāra, kamēr kristāliņi izšķīduši. Atstāj uz 5 minūtēm.
3․ Čili un ķiplokus sagriež nelielos gabaliņos. Sajauc ar diļļu sēklām, sinepēm un piparu graudiņiem.
4․ Pusi asā maisījuma un zaļumu kopā ar lauru lapām liek katlā, augšā kārto gurķus, kuriem pirms tam nogriezti galiņi. Pārkaisa ar atlikušajiem
garšaugiem un pārklāj ar dillēm.
5․ Ielej sālījumu katliņā ar gurķiem. Virsū uzliek šķīvi un uz tā – burku ar ūdeni kā slogu.
6․ Kad šķidrums atdzisis, liek gurķus ledusskapī uz diennaktī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECPETES!
Pikanti marinēti gurķīši “Pipariņš”. + Marinējumu pavārgrāmata!
Pikanti marinēti gurķīši. Izvēlies – ēšanai tūlīt vai ziemas krājumiem!
Ļoti kraukšķīgi marinēti gurķīši ar citronskābi. + Vēl vienpadsmit receptes!
Marinēti gurķīši kanādiešu gaumē. + Desmit lieliskas marinējumu receptes!
Marinēti gurķīši sinepēs ar ķiplokiem “Nikni!” + Vēl piecas receptes