
Ekrānuzņēmums
Vienkārša un ātra ideja interesantām pusdienām vai vakariņām — gan gardi, gan sātīgi!
Pagatavošanas laiks
Kopējais laiks: 40 minūtes
Aktīvais laiks: 30 minūtes
Porcijas: 2
Sastāvdaļas
- Vistas fileja — 250 g
- Sīpols — 1 gab.
- Burkāns — 1 gab.
- Tomāti — 3 gab.
- Augu eļļa — 1 ēdk.
- Sāls — pēc garšas
- Garšviela vistai — pēc garšas
- Makaroni “ligzdu” veidā — 5 gab.
Padoms: svaigos tomātus var aizstāt ar konservētiem tomātiem savā sulā — tie piešķirs ēdienam sulīgumu un maigu garšu.
Pagatavošana
1. Sagatavojiet sastāvdaļas.
Vistas fileju sagrieziet nelielos gabaliņos.
Sīpolu smalki sasmalciniet, burkānu sarīvējiet.
2. Apstrādājiet tomātus.
Tomātus sagrieziet mazos kubiņos vai sablendējiet — kā jums labāk patīk.
Padoms: ja izmantojat konservētus tomātus, nolejiet lieko šķidrumu, lai mērce nebūtu pārāk šķidra.
3. Apcepiet vistu.
Pannā uzkarsējiet eļļu. Apcepiet vistu no visām pusēm līdz vieglam zeltainam tonim.
Pievienojiet sāli un garšvielas.
4. Pievienojiet dārzeņus.
Pannā pievienojiet sīpolu un burkānu, apcepiet dažas minūtes.
Tad pievienojiet tomātus, nedaudz ūdens un šķipsniņu sāls.
Sautējiet aptuveni 10 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti un veidojas mērce.
5. Novāriet makaronus.
Tikmēr vāriet makaroni-ligzdas sālītā ūdenī atbilstoši norādēm uz iepakojuma (parasti 7 minūtes).
Makaroniem jābūt gataviem, bet ne pārvārītiem.
6. Pasniedziet.
Izvietojiet makaronu ligzdas uz šķīvjiem un pārlejiet ar vistas-dārzeņu mērci.
Pasniedziet karstu — ar svaigiem zaļumiem vai rīvētu sieru pēc izvēles.
Padoms no redaktores: šis ēdiens lieliski garšo arī nākamajā dienā — tikai uzsildiet cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī.
IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pildīti makaroni Boloņas mērcē. + Vēl piecas lieliskas makaronu ēdienu receptes!
Superātrie makaroni ar malto gaļu un sieru. + Vēl piecas makaronu ēdienu receptes!
Makaroni jeb pasta nekad neapniks: astoņas lieliskas mērces receptes
Slavenie makaroni flotes gaumē. + Makaronu ēdienu pavārgrāmata!
Šodien pusdienās – makaronu sacepums ar sēnēm. + Vēl piecas lieliskas receptes!