Slavenie makaroni flotes gaumē. + Makaronu ēdienu pavārgrāmata!

03-02-2022

Sātīgais un vienkāršais ēdiens ar malto gaļu un sīpoliem – padomijas virtuves klasika, kas ir cieņā arī mūsdienās.

Sastāvdaļas

200–250 g īsu makaronu pēc izvēles, bet ne spageti

1 – 2 ēdamkarotes sviesta

1 sīpols

1 ēdamkarote augu eļļas

250 – 300 g liellopa gaļas vai jaukta maltā gaļa

Sāls, malti melnie cipari, citas garšvielas – pēc garšas

Pagatavošana

1․ Novāra makaronus līdz gatavībai. Nolej ūdeni. Sajauc ar sviestu un uzliek vāku.

2․ Sīpolu sagriež pusgredzenos vai nelielos gabaliņos.

3․ Uz pannas sakarsē pusi eļļas, iestādot lielāku karstuma režīmu par vidējo. Maisot apcep malto gaļu
4–5 minūtes. Pievieno sāli un garšvielas.

4․ Uz citas pannas sakarsē atlikušo eļļu un 4 – 5 minūtes apcep sīpolus vidējā karstumā.

5․ Pievieno gaļai makaronus un sīpolus. Visu kārtīgi samaisa. Liek uz nelielas uguns, pārsedz ar vāku un atstāj uz 3 – 5 minūtēm.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Šodien pusdienās – makaronu sacepums ar sēnēm. + Vēl piecas lieliskas receptes!

Gardais makaronu sacepums ar olām un sieru. + Vēl piecas sacepumu idejas

Mājas spageti mērce ziemas krājumiem. + Piecas makaronu ēdienu receptes!

Ātrie itāļu salātiņi ar makaroniem, šķiņķi un dārzeņiem

Pasta “Carbonara” jeb, latviski sakot, makaroni ar sieru un šķiņķi



Ugunīgi itāļu makaroni ar dārzeņiem

Pildītas piparu pusītes ar makaroniem un sieru

Makaronu pīrāgs ar malto gaļu un sieru

Spageti pīrāgs ar bekonu un sieru. Varen laba recepte!

Makaroni ar spinātiem un sēnēm zemnieku gaumē. Ciemiņi palūgs vēl!

loading...