Pončiki ar ievārījumu poļu gaumē

03-02-2018

ponchiki1


Sastāvdaļas 65 pončikiem
100 g rauga
2/3 glāzes cukura
8 glāzes miltu
2 glāzes miltu
1 ola
7 olas dzeltenumi
2 tējkarotes vaniļas esences
1 tējkarote citrona miziņas
2 tējkarotes citrona sulas
Šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes degvīna vai ruma
6 ēdamkarotes augu eļļas
450 g jeb 2 glāzes ievārījuma
2/3 glāzes pūdercukura

ponchiki

Pagatavošana
Sagatavošana: 30 minūtes › Cepšana: 30 minūtes › +1 stunda mīklas sagatavošanai › Kopējais laiks: 2 stundas

1. Raugam pievieno 1 ēdamkaroti cukura, 1 un 3/4 glāzes miltu un 1 glāzi piena. Rūpīgi samaisa un ļauj pastāvēt, kamēr mīklas apjoms palielinās divas reizes.

2. Olu saberž ar dzeltenumiem un atlikušo cukuru. Pievieno atlikušos miltus un pienu, vaniļas esenci, rīvēto citrona miziņu un citrona sulu, sāli un degvīnu.

3. Pielej sagatavoto raugu un iejauc gludu mīklu. Pievieno augu eļļu pa 2 ēdamkarotēm un jauc vēl 10 minūtes.

4. Liek līdz 40 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, pārklāj ar virtuves dvieli un atstāj cepeškrāsns durtiņas pusatvērtas, kamēr mīkla paceļas divkārt lielāka.

5. Mīklu izrullē 2 cm biezumā. Izgriež aplīšus 4 cm diametrā. Vidū liek a 1 tējkarotei džema vai ievārījuma un veido lodītes.

6. Fritējamā traukā vai parastā katliņā sakarsē eļļu līdz 190 grādiem. Temperatūru arī var pārbaudīt, iemetot eļļā gabaliņu mīklas – tam uzreiz jāuzpeld. Cep pončikus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Labāk cept ilgāk, bet mērenā temperatūrā. Pārliek ar papīra dvieli vai salveti pārsegtā šķīvī, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Karstos pončikus pārkaisa ar pūdercukuru.