Pīrādziņi “Pārsteiguma ballīte”. Maigs vidiņš, kraukšķīga garoziņa!

02-09-2018

piragi1

Piedāvājam lieliski eļļā ceptu pīrādziņu mīklas recepti. Izdodas ļoti gardi – maigs viducītis kā pončikiem, bet kraukšīga garoziņa. Nekāds gribasspēks neļaus no tiem atturēties! Pildījumu vari izvēlēties pēc sirds patikas – maltu vai žāvētu gaļu, ābolus, ievārījumu… Variantu ir daudz!

Sastāvdaļas
7 porcijām

Iejavai
50 g miltu
145 ml ūdens
8 g sausā rauga

Mīklai
425 g miltu
10 g cukura
7 g sāls
85 g olu

Piedevai
65 g sviesta
40 g cukura
50 g miltu

Iejavai: sajauc visas sastāvdaļas un atstāj pārsegtu trauku uz 30 minūtēm. Ūdenim jābūt siltam, 40-45 grādiem.
Lai iejauktu mīklu, sajauc visas sastāvdaļas, pievieno iejavu un sajauc. Var jaukt mīklas maisītājā 2 minūtes ar 1. ātrumu un 10 minūtes ar 2. ātrumu.

Apsedz un atstāj mīklu uz stundu. Pēc pusstundas vienu reizi pārmīca.

Sviestu izkausē kopā ar cukuru un miltiem, pievieno mīklai. Kārtīgi izmaisa, var mīklas maisītājā, 2 minūtes 1. ātrumā un 10 minūtes 2. ātrumā.

Atkal pārsedz un atstāj uzrūgt 1 stundu istabas temperatūrā, pēc 30 minūtēm pārmīca.

Ieliek mīklu maisiņā un liek ledusskapī uz 10 līdz 30 minūtēm.

Sadala mīklu 35 g gabaliņos, izrullē bumbiņas.

Uz virsmas, kas ieziesta ar eļļu, ar rokām izveido plācenīšus un liek pa 25 g pildījuma pēc izvēles.

Aizspiež maliņas un piešķir jebkuru formu.

Pārsedz ar mazliet mitru dvieli vai pārtikas plēvi un atstāj uz 20 minūtēm.

Cep mēreni karstā eļļā (170 C).

Cep aptuveni 30 sekundes no katras puses, šie pīrādziņi ir ļoti ātri gatavi, jo mīkla ir plāna, bet pildījumam nav vajadzīga ilga karsēšana, tas jau ir gatavs!

Labu apetīti!