Ērti, ka šai receptei nav nepieciešams ilgi smalcināt kāpostus. Ja vēlaties eksperimentēt ar garšu, varat pievienot burciņā burkānus, asos piparus vai kaut ko citu.
Pagatavošanas laiks
Kopā 40 min
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 40 min
Sastāvdaļas
Kāposti 1 galviņa
Pētersīļi vai dilles ½ pušķīša
Ķiploki 3 daiviņas
Ūdens 2 l
Sāls 3 ēdamkarotes
Cukurs 4 ēdamkarotes
Melnie pipari graudiņos 6 gab.
Krustnagliņas 2 gab.
Augu eļļa 100 ml
9% etiķis 60 ml
Pagatavošana
Sagrieziet kāpostus brīvi lielos gabalos. Aplejiet ar verdošu ūdeni, varat uzliet un atstāt uz 10 minūtēm.
Trīs litru sterilizētas burkas dibenā ielieciet pētersīļus un rupji sagrieztu ķiploku.
Kā sterilizēt burkas: 6 vienkārši un pārbaudīti veidi
Burkā ielieciet kāpostus. Ņemiet tik daudz dārzeņu, lai tie pilnībā piepildītu burku.
Uzvāriet ūdeni ar sāli, cukuru, pipariem, krustnagliņām un eļļu. Sālim un cukura jāizšķīst.
Ielejiet burkā ar kāpostiem etiķi. Uzlejiet marinādi līdz augšai.
Aizskrūvējiet burku, apgrieziet un pārklājiet ar kaut ko siltu. Kad atdzisīs, pārnesiet uzglabāšanai vēsā vietā.
IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēti kāposti ar bietēm un burkāniem. + Vēl trīs interesantas receptes!
Pikanti marinēti kāpostiņi ar bietēm. Ēd uzreiz vai glabā ziemai!
Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!
Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!
Kāpostu salāti ziemai bez sterilizācijas. + Vēl piecas ziemas salātu receptes!