Marinēti kāposti gabaliņos ziemai. + Skābētu kāpostu receptes!

28-09-2025

Ērti, ka šai receptei nav nepieciešams ilgi smalcināt kāpostus. Ja vēlaties eksperimentēt ar garšu, varat pievienot burciņā burkānus, asos piparus vai kaut ko citu.

Pagatavošanas laiks

Kopā 40 min

Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 40 min




Sastāvdaļas

Kāposti 1 galviņa

Pētersīļi vai dilles ½ pušķīša

Ķiploki 3 daiviņas

Ūdens 2 l



Sāls 3 ēdamkarotes

Cukurs 4 ēdamkarotes

Melnie pipari graudiņos 6 gab.

Krustnagliņas 2 gab.

Augu eļļa 100 ml

9% etiķis 60 ml

Pagatavošana

Sagrieziet kāpostus brīvi lielos gabalos. Aplejiet ar verdošu ūdeni, varat uzliet un atstāt uz 10 minūtēm.

Trīs litru sterilizētas burkas dibenā ielieciet pētersīļus un rupji sagrieztu ķiploku.

Kā sterilizēt burkas: 6 vienkārši un pārbaudīti veidi

Burkā ielieciet kāpostus. Ņemiet tik daudz dārzeņu, lai tie pilnībā piepildītu burku.

Uzvāriet ūdeni ar sāli, cukuru, pipariem, krustnagliņām un eļļu. Sālim un cukura jāizšķīst.

Ielejiet burkā ar kāpostiem etiķi. Uzlejiet marinādi līdz augšai.

Aizskrūvējiet burku, apgrieziet un pārklājiet ar kaut ko siltu. Kad atdzisīs, pārnesiet uzglabāšanai vēsā vietā.

IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēti kāposti ar bietēm un burkāniem. + Vēl trīs interesantas receptes!

Pikanti marinēti kāpostiņi ar bietēm. Ēd uzreiz vai glabā ziemai!

Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!

Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!

Kāpostu salāti ziemai bez sterilizācijas. + Vēl piecas ziemas salātu receptes!