Marinētu kāpostu salātiņi ir gatavi jau nākamajā dienā, bet tikpat labi tos var uzglabāt ziemai. Lieliski sader ar gaļu vai kartupeļiem.
Garšīgi arī tāpat vien, ar gabaliņu rupjmaizes. Pats grūtākais šai receptē – sagaidīt nākamo dienu un atgaiņāt no ledusskapja mājiniekus, kuri vēlas notestēt gatavības pakāpi!
Sastāvdaļas 10 porcijām
1 kg kāpostu
4 burkāni
1 ķiploku galviņa
1 l ūdens
½ glāzes cukura
2 ēdamkarotes sāls
1/2 glāzes augu eļļas
1 glāze 6% etiķa vai 1/2 glāze galda etiķa (9%)
Pagatavošana
Sagatavošana: 10 minūtes › Gatavošana: 3 minūtes › +1 diena › Kopējais laiks: 1 diena 13 minūtes
Sīki sagriež kāpostus.
Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjas rīves.
Ķiplokus notīra un saspiež vai sarīvē uz smalkas rīves.
Sagatavotos dārzeņus liek stikla burkā.
Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli, cukuru un augu eļļu.
Noņem no uguns, pievieno etiķi.
Pārlej verdošo marinādi dārzeņiem burkā. Atdzesē.
Aizvāko un liek ledusskapī.
Avots: AllRecipes
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gurķu salāti ar sīpoliem un ķiplokiem. + Vēl piecas salātu receptes ziemas krājumiem!
Biešu salāti ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl piecas biešu receptes ziemai!
Baklažānu salāti “Slinkā uguntiņa” ziemas krājumiem. + Vēl piecas ziemas salātu receptes
Kāpostu, burkānu un ābolu salāti ziemai. + Vēl desmit salātu receptes!
Cik liela burka sanāk?