Ļoti ātri un vienkārši pagatavojami salātiņi.
2 kg kāpostu sagriež kvadrātos vai taisnstūros. Sarīvē 2 burkānus.
Bietes sagriež gabaliņos vai sarīvē uz rupjas rīves.
Liek katliņā kārtām – kāposti, burkāni, bietes, kāposti.
Katru kārtu pārkaisa ar sīki sagrieztiem ķiplokiem (1-2 galviņas – cik asus vēlies). Ja esi pikantākas garšas cienītāja, var pievienot čili pipariņus.
Visu pārlej ar karstu marinādi. Virsū liek šķīvi, viegli piespiežot ar roku, lai marināde pārsegtu kāpostus.
Virsū uzliek nelielu svaru. Pēc dienām trim salātiņi gatavi!
Marinādei: 1 l ūdens, 150 g cukura, 2,5 ēdamkarotes sāls, 2 lauru lapas, 3 smaržīgo piparu graudiņi.
Visu uzkarsē, noņem no uguns un pievieno 150 g 9% etiķa.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Marinēti ziedkāposti. Maigais un asais variants saimnieces Velgas gaumē
Salāti ziemas krājumiem ukraiņu stilā. + Vēl piecas marinētu salātu receptes!