Kartupeļu rozītes. Vēl viena neredzēta recepte ar populāro dārzeni!

25-11-2017

rozites

Kartupeļi ir viena no populārākajām piedevām gaļas un zivju ēdieniem, un katra saimniece cenšas pārsteigt ar ko interesantāku par ierasto biezeni vai ceptajiem kartupeļiem.

Piedāvājam jaunatradumu – kartupeļu rozītes. Izskatās ļoti neparasti, gatavošanā jāzina vien daži knifiņi.

Sastāvdaļas
0,5 kg kartupeļu
75 g sviesta
2 olu dzetenumi
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Šķipsniņa muskatrieksta

Pagatavošana

1. Kartupeļus novāra un samīca. Svarīgi to darīt ar piestiņu, nevis blenderi.

2. Pievieno sviestu, olas dzetenumus, sāli, piparus, muskatriekstu, kārtīgi samaisa. Kartupeļu masu ieliek konditorejas maisiņā ar uzgali “zvaigznīte”.

3. Uz pannas izklāj pergamentu un izspiež kartupeļu masu lielu rozīšu formā.

4. Rozītes liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 190 grādiem, un cep 20 minūtes.

Apetītelīgās kartupeļu rozītes ar plāno un kraukšķīgo virsiņu pasniedz nekavējoties. Ēdiens ir ērti pagatavojams, jo biezeni var pagatavot jau iepriekš, bet cept tieši pirms vakariņām. Īpaši labi garšo ar sviesta mērci, noteikti izmēģini! Un padalies ar šo recepti ar draugiem!