Kabači ar rīsiem lieliski papildina gaļas ēdienus vai noder kā viegla uzkoda.
No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk aptuveni 4,5 l salātu.
Sastāvdaļas
350 g rīsu
2 kg kabaču
1 g sīpolu
1 kg burkānu
1 kg tomātu
4 ēdamkarotes sāls
100 g cukura
250 ml augu eļļas
Ķiploki pēc garšas
50 ml 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Rīsus novāra līdz gatavībai aptuveni 20 minūtes un atdzesē.
2․ Kabačus sagriež nelielos gabaliņos, sīpolus – mazos kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Tomātus sablendē vai samaļ gaļas mašīnā.
3․ Visus dārzeņus liek katlā. Pievieno sāli, cukuru un augu eļļu, samaisa. Uzliek vāku.
4․ Sautē uz mazas uguns aptuveni 1 stundu, periodiski apmaisot. 10 minūtes līdz gatavībai pievieno rīsus un sasmalcinātus ķiplokus.
5․ Noņem katlu no uguns, pielej etiķi un rūpīgi samaisa.
6․ Salātus liek sterilizētās burkās un aizvāko. Ietin, atdzesē un liek glabāties tumšā, vēsā vietā.
KABAČU RECEPTES
Pikanti kabači ziemai asā mērcītē. + Vēl piecas konservētu kabacīšu receptes!
Stingri kabacīši pikantā tomātu mērcē ziemas krājumiem. + Vēl piecas kabaču receptes
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!
Sēņu ikri ziemas krājumiem. + Vēl trīs labas dārzeņu ikru receptes!
Ragū ar pērļu grūbām ziemas krājumiem. + Vēl trīs dažādi mājas konservi!