Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!

31-10-2020

Kabači ar rīsiem lieliski papildina gaļas ēdienus vai noder kā viegla uzkoda.

No šī sastāvdaļu daudzuma iznāk aptuveni 4,5 l salātu.



Sastāvdaļas

350 g rīsu

2 kg kabaču

1 g sīpolu

1 kg burkānu

1 kg tomātu

4 ēdamkarotes sāls

100 g cukura

250 ml augu eļļas

Ķiploki pēc garšas

50 ml 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Rīsus novāra līdz gatavībai aptuveni 20 minūtes un atdzesē.

2․ Kabačus sagriež nelielos gabaliņos, sīpolus – mazos kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Tomātus sablendē vai samaļ gaļas mašīnā.

3․ Visus dārzeņus liek katlā. Pievieno sāli, cukuru un augu eļļu, samaisa. Uzliek vāku.

4․ Sautē uz mazas uguns aptuveni 1 stundu, periodiski apmaisot. 10 minūtes līdz gatavībai pievieno rīsus un sasmalcinātus ķiplokus.

5․ Noņem katlu no uguns, pielej etiķi un rūpīgi samaisa.

6․ Salātus liek sterilizētās burkās un aizvāko. Ietin, atdzesē un liek glabāties tumšā, vēsā vietā.

KABAČU RECEPTES

Pikanti kabači ziemai asā mērcītē. + Vēl piecas konservētu kabacīšu receptes!

Stingri kabacīši pikantā tomātu mērcē ziemas krājumiem. + Vēl piecas kabaču receptes

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!

Sēņu ikri ziemas krājumiem. + Vēl trīs labas dārzeņu ikru receptes!

Ragū ar pērļu grūbām ziemas krājumiem. + Vēl trīs dažādi mājas konservi!