Kabači ziemai gruzīnu gaumē. + Vēl piecas kabaču receptes ziemas krājumiem!

25-08-2024

Ekrānuzņēmums

Gruzīnu virtuve ir slavena ar saviem pikantajiem, mēreni asajiem ēdieniem, kuru bagātīgā garša uzreiz liek iemīlēties. Tāpēc mēs iesakām izmantot šīs saulainās valsts prasmīgo pavāru receptes konservēšanas sezonā. Pagatavojiet kabačus gruzīnu gaumē, kas ir nepieklājīgi smaržīgi un pikanti.




Papildus šiem zaļajiem skaistulīšiem jums būs nepieciešami arī tomāti un saldie pipari. Šie dārzeņi kalpos par pamatu spilgtai mērcei, kurā glabāsies kabači. Savukārt pikantumu un asumu šim ēdienam piešķirs ķiploku daiviņas, čilli pipari un hmeli-suneli.

Kā pagatavot kabačus gruzīnu gaumē: pikanti un sulīgi

Lai pagatavotu ziemai apetīti rosinošu dārzeņu uzkodu, jāņem vai nu jauni kabači, vai vidēji nogatavojušies augļi. Lielākiem noteikti nogriež miziņu. Ja vēlaties, varat arī izņemt kabaču mīkstumu ar sēklām, atstājot tikai tumšo kabača daļu.

Sastāvdaļas
Kabači 1,5 kg
Tomāti 400 g
Bulgāru pipari 350 g
Čilli pipari 3 gab.
Ķiploki 1 galviņa
Sāls 25 g
Saulespuķu eļļa 50 ml
Cukurs 45 g
Etiķis 50 ml
Hemeli-suneli 10 g.

Pagatavošana

Nomizojiet kabačus. Noņemiet kātiņus. Sagrieziet kabačus mazos kubiņos vai stienīšos.

Nomizojiet sīpolu. Sagrieziet to vairākos gabaliņos.

Nomazgājiet čilli piparus. Izgriež kātiņu un, ja nepieciešams, arī sēklas, lai noņemtu lieko asumu.



Nomazgājiet tomātus. Sagrieziet tos šķēlītēs.

Nomizojiet ķiplokus. Rūpīgi noskalojiet papriku. Izņemiet sēklas un kātiņus. Vēlreiz noskalojiet dārzeņus zem tekoša ūdens. Sagrieziet to šķēlītēs.

Ievietojiet piparus un tomātus blendera bļodā. Pievienojiet sīpolu, ķiploku un čilli. Ieber cukuru un sāli. Ielej saulespuķu eļļu. Sastāvdaļas sakuliet, līdz tās kļūst gludas un līdzinās biezenim.

Katliņā vai dziļā pannā ielieciet šķēlēs sagrieztu kabačus. Ielejiet dārzeņu biezeni.

Pievienojiet hmeli-suneli. Visu labi samaisiet. Atstājiet kabačus mērcē uz 2 stundām istabas temperatūrā.



Pannu ar dārzeņiem novieto uz plīts. Uzkarsē kabačus un mērci līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra bez vāka 15 minūtes. Tad ielej 9% etiķi un samaisa. Pēc 3 minūtēm izslēdziet karstumu.

Karstos kabačus ar tomātu un piparu mērci lieciet sterilizētās burkās. Cieši aizveriet tās ar vākiem un aptiniet ar pledu. Atstāj virtuvē, līdz pilnībā atdziest.

Šādu sagatavi jāglabā vai nu pagrabā, vai ledusskapī. Svarīgi, lai šī vieta būtu vēsa.

IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēti gurķi ar kabačiem ziemai. + Marinējumu pavārgrāmata!

Marinētas kabaču ruletītes ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!

Pikanti kabači ziemai asā mērcītē. + Vēl piecas konservētu kabacīšu receptes!

Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!

Ļoti garda kabaču adžika ziemas krājumiem. + Vēl piecas adžikas receptes