
Marinētu kāpostu un paprikas salāti
Porcijas: 10
Gatavošanas laiks: 8 h (aktīvā darba laiks – 20 minūtes)
Sastāvdaļas
- Balto kāpostu galva – 1 kg
- Cukurs – 3 ēdamkarotes
- Sāls – 2 tējkarotes
- Saldā papriku – 1 gab.
- Burkāns – 1 gab.
- Ķiploks – 1 daiviņa
- Ūdens – 130 ml
- Augu eļļa – 80 ml
- 9% etiķis – 40 ml
- Lauru lapa – 1–2 gab.
IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēti kāposti gabaliņos ziemai. + Skābētu kāpostu receptes!
Ērti, ka šai receptei nav nepieciešams ilgi smalcināt kāpostus.

Marinēti kāposti ar bietēm un burkāniem. + Vēl trīs interesantas receptes!
Šāda kāpostu pagatavošana noderēs gan ikdienā, gan svētkos, jo tā lieliski sader ar gaļas un zivju ēdieniem, piemērota kā uzkodas pie kartupeļiem, putrām vai vienkārši ar maizi.

Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!
Marinētu kāpostu salātiņi ir gatavi jau nākamajā dienā, bet tikpat labi tos var uzglabāt ziemai.
Pagatavošana
- Sagrieziet kāpostus smalkos strēmelēs un ievietojiet lielā bļodā. Apkaisiet ar cukuru un sāli un rūpīgi saspaidiet ar rokām.
- Sagrieziet saldo papriku plānās strēmelēs, sarīvējiet burkānu un izspiediet ķiploka daiviņu.
- Pievienojiet visas dārzeņu sastāvdaļas kāpostiem un kārtīgi samaisiet.
- Ielejiet ūdeni, eļļu un etiķi, pievienojiet lauru lapas un atkal kārtīgi samaisiet.
- Novietojiet uz augšu plakanu šķīvi, uz tā ielieciet burku ar ūdeni vai citu smagu priekšmetu.
- Atstājiet vēsā vietā uz vairākām stundām vai uz nakti, lai salāti rūgst.
Padoms: Šie salāti būs kraukšķīgi un saglabāsies ledusskapī vairākas nedēļas.