Ātri pagatavojami marinēti kāposti ar papriku. + Vēl piecas receptes!

18-10-2025
Kāpostu un paprikas salāti

Marinētu kāpostu un paprikas salāti

Porcijas: 10
Gatavošanas laiks: 8 h (aktīvā darba laiks – 20 minūtes)

Sastāvdaļas

  • Balto kāpostu galva – 1 kg
  • Cukurs – 3 ēdamkarotes
  • Sāls – 2 tējkarotes
  • Saldā papriku – 1 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Ūdens – 130 ml
  • Augu eļļa – 80 ml
  • 9% etiķis – 40 ml
  • Lauru lapa – 1–2 gab.

IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pagatavošana

  1. Sagrieziet kāpostus smalkos strēmelēs un ievietojiet lielā bļodā. Apkaisiet ar cukuru un sāli un rūpīgi saspaidiet ar rokām.
  2. Sagrieziet saldo papriku plānās strēmelēs, sarīvējiet burkānu un izspiediet ķiploka daiviņu.


  3. Pievienojiet visas dārzeņu sastāvdaļas kāpostiem un kārtīgi samaisiet.
  4. Ielejiet ūdeni, eļļu un etiķi, pievienojiet lauru lapas un atkal kārtīgi samaisiet.
  5. Novietojiet uz augšu plakanu šķīvi, uz tā ielieciet burku ar ūdeni vai citu smagu priekšmetu.
  6. Atstājiet vēsā vietā uz vairākām stundām vai uz nakti, lai salāti rūgst.

Padoms: Šie salāti būs kraukšķīgi un saglabāsies ledusskapī vairākas nedēļas.