
Ekrānuzņēmums
Šī skābēto kāpostu recepte ir ļoti vienkārša — kāposti sanāk sulīgi, kraukšķīgi un veselīgi. Izmantojiet vidēji vēlus vai vēlus kāpostu šķirņu galviņus — tie ir vispiemērotākie skābēšanai.
Pagatavošanas laiks
Kopā: 50 minūtes
Uzturvērtība uz 100 g: 25 kcal
No šiem skābētajiem kāpostiem var pagatavot dažādus ēdienus: vinegretu, salātus, pīrāgus, varenikus, sautējumus ar gaļu vai sēnēm, kā arī zupas — boršču, soļanku vai kāpostu zupu.
Sastāvdaļas
- Baltie kāposti — 950 g
- Burkāns — 50 g
- Melnie pipari graudos — 8 gab.
- Lauru lapa — 1 gab.
- Akmens sāls — 20 g
- 1 litra stikla burka
Pagatavošana
- Kāpostu galviņu nomazgājiet un smalki sagrieziet vai sastrādājiet ar kāpostu rīvi.
- Burkānu nomizojiet un sarīvējiet uz vidējas rīves.
- Bļodā sajauciet kāpostus ar burkāniem, pievienojiet lauru lapu, melnos piparus un sāli. Ar rokām viegli samaisiet un mazliet saspiediet masu, lai kāposti sāk izdalīt sulu.
- Stingri piepildiet kāpostu masu 1 litra burkā, līdz pat augšai. Novietojiet burku uz šķīvja (lai sula neizlītu) un atstājiet istabas temperatūrā uz 2–3 dienām, neaizsedzot vāku.
- Reizi dienā caurduriet kāpostus ar koka irbulīti līdz pašam dibenam, lai izdalās gāzes. Pēc dienas vai divām kāposti sāks rūgt un izdalīs vairāk sulas.
- Trešajā dienā aizveriet burku ar plastmasas vāku un ievietojiet ledusskapī.
- Pēc 2–3 dienām skābētie kāposti būs gatavi lietošanai.
Pasniegšana
Pirms pasniegšanas pārlejiet kāpostus ar aromātisku augu eļļu un pārkaisiet ar plāni sagrieztiem sīpoliem.
Padoms
Ja kāposti izdala maz sulas, pielieciet aukstu vārītu ūdeni, līdz burka ir pilna. Tas nodrošinās vienmērīgu skābēšanās procesu un labāku garšu.
IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kāpostu skābēšanai labvēlīgākās dienas oktobrī. + Receptes!
Marinēti kāposti gabaliņos ziemai. + Skābētu kāpostu receptes!
Skābēti kāposti ar medu. Neparasta recepte, izmēģini!
Pikanta skābēto kāpostu recepte ar čili pipariem. + Vēl trīs receptes!