Skābēti kāposti ir viens no veselīgākajiem sezonālajiem ēdieniem, ko ir viegli pagatavot un ko var uzglabāt ilgu laiku. Un, ja jau esat gatavojuši skābētus kāpostus siltā marinādē vai vinegretu ar tiem, šoreiz pagatavojiet tos ar čilli pipariem. Piedāvājam vienkāršu recepti.
Ar pikanto kāpostu recepti dalījās ukraiņu kulinārijas eksperts un šefpavārs Jevgeņijs Klopotenko.
Sastāvdaļas
Baltie kāposti 2 kg
Burkāni 1 kg
Čilli pipari 2 gab.
Ūdens 1,5 litri
Sāls 2 ēd.k.
Pagatavošana
Notīriet kāpostus tekošā ūdenī, noņemiet dažas augšējās lapas, smalki sagrieziet.
Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Burkānus sajauc ar baltajiem kāpostiem, pievieno sasmalcinātus čilli piparus.
Tad katliņā uzkarsē tīru filtrētu ūdeni, pievieno tam sāli un kārtīgi samaisa, lai izšķīdinātu visus kristālus.
Pārlej kāpostus, burkānus un čilli piparus. Izmaisiet un salieciet uzkodu iepriekš sagatavotās tīrās burkās.
Atstāj siltā vietā uz 12-24 stundām, tad skābētus kāpostus var nogaršot.
Izmēģini arī šīs receptes!
Mazas viltībiņas viskraukšķīgāko skābēto kāpostiņu pagatavošanai
Skābēti kāposti ar burkāniem savā sulā. + Vēl trīs skābētu kāpostu receptes!