Pildīta paprika. Lidl publicitātes foto
Veselīga un radoša ideja Halovīna vakariņām – paprikas, kas pārtapušas par maziem Halovīna ķirbīšiem, pildītas ar sildošu dārzeņu un rīsu maisījumu.
Kad paprika pārtop par ikonisku svētku elementu, vakariņas kļūst par īstu piedzīvojumu! Šī “Lidl” recepte apvieno veselīgas sastāvdaļas ar svētku noskaņu – ideāli ģimenes maltītei vai draugu vakaram.
Sastāvdaļas
4 porcijām
- 4 oranžās paprikas
- 1 iepakojuma “Kanja” tomātu pulvera maisījuma Boloņas mērcei
- 400 g maltas liellopu gaļas
- 1 burkāns
- sauja ķiršu tomātu
- 2-3 daiviņas ķiploka
- 100 g iepriekš novārītu rīsu
- 1 vidējs sīpols
- 100 g rīvēta cietā siera
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ½ tējkarotes oregano
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Katrai paprikai nogriež “vāciņu” ar kātiņu un iztīra sēklas. Pēc vēlēšanās ar asu nazi izgriež acis un muti, lai paprikas izskatītos kā mazi ķirbīši.
- Burkānu sarīvē, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā.
- Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolus, burkānus un ķiplokus. Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā kļūst brūna. Tad pievieno sagrieztus ķiršu tomātus. Pievieno tomātu pulvera maisījumu un nedaudz ūdens, visu samaisa un pasautē 5–7 minūtes.
- Pievieno vārītos rīsus, sāli, piparus un garšvielas. Pildījumam jābūt sulīgam, bet ne pārāk šķidram.
- Paprikas piepilda ar gatavo pildījumu, liek cepamajā traukā un pārber ar sarīvētu sieru.
- Trauku pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 180 °C apmēram 20 minūtes. Pēc tam foliju noņem un cep vēl 5–10 minūtes, līdz siers izkūst un viegli apbrūnē.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēta paprika ar burkānu un kāpostu pildījumu. + Vēl piecas paprikas receptes!
Ar gaļu un tomātiem pildīta paprika. + Vēl pieci paprikas gardumi!
Ar sieru pildīta paprika. Siekalas saskrien mutē no smaržas vien!
Pildīta paprika un tomāti. Lielisks, košs ēdiens vai piedeva šašlikam
Pildīta paprika saimnieces Maijas gaumē
Paprika, pildīta ar biezpienu un garšaugiem. Laipni lūgti vieglās vakariņās!




