Pildīta paprika un tomāti. Lielisks, košs ēdiens vai piedeva šašlikam

11-05-2018

paprika

Lielisks ēdiens svinīgākam galdam – viesi novērtēs oriģinālo pildījumu no zaļumiem, rozīnēm, sarkanajiem sīpoliem, rozīnēm un kapātām mandelēm. Sulīgs, maigs pikants ēdiens vai piedeva šašlikam.

Sastāvdaļas
1,5 tases gargraudu rīsu
2 tomāti
2 paprikas
2 daiviņas ķiploka
1 Šalotes sīpols
75 g maltas mandeles
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes rozīņu
5-6 zariņi svaigu piparmētru
1 pušķītis pētersīļu
Sāls pēc garšas



Pagatavošana
1. Rozīnes bez kauliņiem pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz dažām minūtēm. Tomātiem nogriež augšiņas.

2. Mīkstumu rūpīgi izņem ar tējkaroti. Iegūtās “tasītes” apgriež otrādi un noliek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā sula.

3. Sarkano papriku sagriež uz pusēm, izņem sēklas, “astīti” atstāj.

4. Smalki sagriež Šalotes sīpolu un notīrītus ķiplokus, pētersīļu zaļumus un piparmētras.

5. Tomātu mīkstumu sīki sagriež. No rozīnēm nolej ūdeni, tās nosusina papīra dvielī.

6. Uz pannas sakarsē olīveļļu, sīpolus un ķiplokus apcep zeltaini brūnus, pievieno maltas mandeles un rūpīgi izmaisa, dažus riekstiņus atstāj rotāšanai.

7. Masai pieber gargraudu rīsus, rozīnes, tomāta mīkstumu, kapātos zaļumus. Visu samaisa un noņem no uguns.

8. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Tomātu tasītes izslauka ar papīra dvieli, apslaka ar olīveļļu un liek kopā ar papriku cepamajā formā. Abus dārzeņus pilda ar pildījumu, cep 20 minūtes.

9. Atlikušās mandeles samaļ kopā ar pētersīļiem. Dārzeņus izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar riekstu maisījumu un apslaka ar olīveļļu. Liek cepeškrāsnī vēl uz 20 minūtēm, riekstiem jākļūst zeltaini brūniem.

Padoms

Pēc vēlēšanās gatavos pildītos dārzeņus var rotāt ar veselām bazilika lapiņām.

loading...