Melleņu ievārījums. Piecas lieliskas receptes!

29-07-2025

Ekrānuzņēmums

Mellenes ir vienas no visvērtīgākajām un aromātiskākajām ogām, no kurām viegli pagatavot garšīgu un veselīgu ievārījumu.

Mājas melleņu ievārījums ir lielisks deserts, ko var izmantot kā pildījumu pīrāgiem vai uzsmērēt uz grauzdiņiem.

Izvēlieties recepti pēc garšas un ieprieciniet sevi un savus tuviniekus!



Klasiska melleņu ievārījuma recepte

Sastāvdaļas

1,2 kg mellenes
870 g cukura

Pagatavošana

Ogas pārlasiet, nomazgājiet un noņemiet lapas.

Ielieciet mellenes katlā, pārkaisiet ar cukuru, uzmanīgi samaisiet.

Atstājiet uz 2,5 stundām, periodiski maisot.

Vāriet uz lēnas uguns, līdz sāk vārīties, pēc tam vēl 60 minūtes, neaizmirstot maisīt un noņemot putas.

Ielejiet karsto ievārījumu sterilizētās burciņās, aizskrūvējiet un atstājiet atdzist ar vāku uz leju zem dvieļa.




Ātrais piecu minūšu ievārījums

Sastāvdaļas

1,6 kg mellenes
870 g cukura

Pagatavošana

Ogas nomazgājiet, nosusiniet.

Ielieciet emaljētā traukā, pārkaisiet ar cukuru, samaisiet.

Uzreiz lieciet uz mazas uguns, maisiet.

Kad cukurs izkusis, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 6 minūtes.

Saliek sterilizētās burciņās un aizskrūvē.

Melleņu ievārījums cepeškrāsnī

Sastāvdaļas

760 g melleņu
760 g cukura

Pagatavošana

Ogas nomazgā, noņem lapas.

Izklājiet uz cepamā papīra slāņos un lieciet cepeškrāsnī 160-180 °C temperatūrā uz 30 minūtēm.

Sasmalciniet ogas ar piestu, izspiediet caur sietu vai blenderī ar marli.

Pievienojiet cukuru, samaisiet, nedaudz uzkarsējiet uz plīts.

Ielieciet sterilizētās burciņās un aizskrūvējiet.




Skābo ogu ievārījums (ziemai)

Sastāvdaļas

1,2 kg mellenes
560 g cukura (var palielināt pēc garšas)

Pagatavošana

Nomazgājiet ogas, noņemiet kātiņus.

Sakārtojiet slāņos ar cukuru, atstājiet uz 2,5 stundām.

Vāriet uz vidējas uguns, līdz sāk vārīties, pēc tam vēl 25 minūtes.

Noņemiet putas, ielejiet burciņās un aizskrūvējiet.

Melleņu ievārījums bez vārīšanas

Sastāvdaļas

1,2 kg mellenes
560 g cukura

Pagatavošana

Nomazgājiet ogas un nosusiniet.

Sasmalciniet ar cukuru blenderī vai gaļas mašīnā.

Sakratiet, lai cukurs izšķīst.

Ielieciet sterilizētās burciņās un glabājiet ledusskapī.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Upeņu ievārījums ar čili. + Vēl piecas interesantas upeņu ievārījuma receptes!

Ātrais ķiršu un aprikožu ievārījums. + Vēl piecas ievārījumu receptes!

Mandarīnu ievārījums. + Vēl trīs neparastu ievārījumu receptes!

Balto jāņogu ievārījums. Saldskāba garduma recepte + ievārījumu pavārgrāmata!