Mandarīnu ievārījums. + Vēl trīs neparastu ievārījumu receptes!

13-12-2024

Ekrānuzņēmums

Mandarīnu ievārījums ir diezgan eksotisks kārums, kas sniedz iespēju nobaudīt iecienītākos citrusaugļus jebkurā gadalaikā. Turklāt mandarīnu ievārījums ir pikanta mērce gaļai un mājputnu gaļai, kas nav jāgatavo, jo tā vienmēr ir pa rokai.

Dāvinām deserta pagatavošanas recepti no Jaungada citrusaugļiem. Pikantā mandarīnu ievārījuma garša un aromāts ir nepārspējams!




Sastāvdaļas

Mandarīni 1 kg

Apelsīns 1 gab.

Cukurs 1 kg

Ūdens 1 glāze

Malts ingvers 2 tējk.

Vanilīns 10 g




Pagatavošana

Nomizojiet mandarīnus un sadaliet katru augli šķēlītēs. Tāpat rīkojieties ar apelsīnu.

Citrusus ievieto dziļā traukā, pārlej ar glāzi ūdens un atstāj uz 8 stundām.

Kad augļi ir ievilkušies, trauku ar tiem novieto uz plīts un pievieno ingveru.

Kad ievārījums ir uzvārījies, samazini karstumu un vāri citrusu masu apmēram 1,5 stundas, neaizmirstot nepārtraukti maisīt.

Pēc tam pievieno vanilīnu un cukuru un vāra vēl pusotru stundu.



Tad ievārījumu pārlej iepriekš sterilizētās un obligāti sausās burkās un aizver ar metāla vāciņiem.

Šis koši saulainais ievārījums jūs iepriecinās ar savu bagātīgo pikanto garšu, tāpēc pagatavojiet pāris burciņas mandarīnu ievārījuma sev un savai ģimenei!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Apelsīnu ievārījums. + Vēl trīs receptes ar apelsīniem!

Cidoniju ievārījums ar citronu un riekstiem. + Vēl trīs cidoniju idejas!

Apelsīnu ievārījums multivāres katlā. Ļoti aromātisks!

Hurmas sezona: vienkāršs un aromātisks ievārījums

Neparasts ābolu ievārījums – garša un krāsa pārsteigs. Saglabā recepti!