Ekrānuzņēmums
Kā pagatavot mājās Stracciatella sieru 5 minūtēs: vienkārša recepte
Ja līdz šim šķita, ka stračiatella ir sarežģīts un dārgs gardums, laiks mainīt šo uzskatu.
Gatavošanas laiks: 5 minūtes
Uzturvērtība uz 100 g: 296 kcal
Recepte
Pavārs Aleksandrs Ogorodņiks dalās ar padomu, kā pagatavot šo maigo itāļu sieru mājas apstākļos tikai 5 minūtēs. Labākais — nav jātērē apaļa summiņa veikalā!
Stračiatella būtībā ir saplēstas mocarellas un krējuma maisījums. Šis siers ir pazīstams ar maigu, krēmīgu tekstūru un delikātu, krēmīgu garšu, kas lieliski papildina pastu, salātus vai pat desertus ar vīģēm un medu.
Sastāvdaļas
- Mocarella – 125 g
- Krējums – 60 g (vēlams taukaināks, lai siers būtu īpaši maigs un aromātisks)
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana
- Mocarellu saplēsiet šķiedrās – tas veidos krēmīgās tekstūras pamatu.
- Pievienojiet krējumu un kārtīgi samaisiet.
- Pievienojiet šķipsniņu sāls.
Rezultātā iegūsiet maigu, krēmīgu un svaigu stracciatella sieru, kura garša praktiski neatšķiras no dārgajiem veikalā nopērkamajiem variantiem.
Pasniegšanas veidi
- Klasiski: ar tomātiem, baziliku un olīveļļu.
- Pasta: pievienojiet karstai pastai, siers izkusīs un radīs krēmīgu mērci.
- Deserts: kombinējiet ar vīģēm un medu vieglam itāļu gardumam.
Tagad jūs zināt, kā ātri, vienkārši un gardi pagatavot šo itāļu delikatesi mājās. Stracciatella ir ideāls veids, kā dažādot ikdienas ēdienus vai pārsteigt viesus ar maigu siera desertu.
IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!








