Bekonā cepti kartupeļi. Super vienkārši, super garšīgi!

04-11-2025

Bekons padara cepeškrāsnī gatavotus kartupeļus īpaši garšīgus. Var pasniegt kā pamatēdienu vai piedevas.



Pagatavošanas laiks

Kopējais: 1 stunda 10 minūtes

Aktīvais (vajadzīga jūsu klātbūtne): 20 minūtes

Porciju skaits: 4

Sastāvdaļas

10 – 12 kartupeļi

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

10 – 12 bekona šķēlītes



Pagatavošana

1․ Kartupeļus nomizo, pārkaisa ar sāli un pipariem.

Vislabāk derēs nelieli, aptuveni vienāda izmēra kartupeļi.

2․ Ietin kartupeļus bekona šķēlītēs un kārto formā. Virspusi pārsedz ar foliju.

3․ Liek līdz 180 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz 40–45 minūtēm.

Cepšanai vajadzīgais laiks var nedaudz atšķirties atkarībā no kartupeļu lieluma. Gatavību pārbauda ar
dakšiņu.

4․ Noņem foliju un apbrūnina vēl 10 minūtes.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Perfekti kraukšķīgi, cepti kartupeļi. Bet kura garšviela ar tiem nesader?

Kārtainās mīklas pīrāgs ar kartupeļiem un sieru. + Vēl trīs sāļo pīrāgu receptes!

Cepti kartupeļi grieķu gaumē. + Kartupeļu ēdienu pavārgrāmata