Bekons padara cepeškrāsnī gatavotus kartupeļus īpaši garšīgus. Var pasniegt kā pamatēdienu vai piedevas.
Pagatavošanas laiks
Kopējais: 1 stunda 10 minūtes
Aktīvais (vajadzīga jūsu klātbūtne): 20 minūtes
Porciju skaits: 4
Sastāvdaļas
10 – 12 kartupeļi
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
10 – 12 bekona šķēlītes
Pagatavošana
1․ Kartupeļus nomizo, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Vislabāk derēs nelieli, aptuveni vienāda izmēra kartupeļi.
2․ Ietin kartupeļus bekona šķēlītēs un kārto formā. Virspusi pārsedz ar foliju.
3․ Liek līdz 180 °С sakarsētā cepeškrāsnī uz 40–45 minūtēm.
Cepšanai vajadzīgais laiks var nedaudz atšķirties atkarībā no kartupeļu lieluma. Gatavību pārbauda ar
dakšiņu.
4․ Noņem foliju un apbrūnina vēl 10 minūtes.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Perfekti kraukšķīgi, cepti kartupeļi. Bet kura garšviela ar tiem nesader?
Kārtainās mīklas pīrāgs ar kartupeļiem un sieru. + Vēl trīs sāļo pīrāgu receptes!
Cepti kartupeļi grieķu gaumē. + Kartupeļu ēdienu pavārgrāmata




