Cepti kartupeļi grieķu gaumē. + Kartupeļu ēdienu pavārgrāmata

28-11-2022

Receptes īpašā rozīnīte – citrona sula un oregano. Tieši šīs piedevas piešķir dārzeņiem Vidusjūrai raksturīgo aromātu.

Sastāvdaļas

1400 g kartupeļu

5 daiviņas ķiploka

2 citroni

¾ glāzes dārzeņu buljona

¾ glāzes olīveļļas

2 tējkarotes kaltēta oregano

1 tējkarote garšvielu gaļas ēdieniem

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

¼ pušķīša pētersīļu



Pagatavošana

1․ Kartupeļus nomizo. Sagriež gareniski prāvās daiviņās.

2․ Sasmalcina ķiplokus. No citroniem izspiež sulu.

3․ Sajauc buljonu, eļļu, citrona sulu, ķiplokus, oregano, gaļas garšvielu, sāli un piparus.

4․ Liek kartupeļus cepšanas formā. Pārlej ar buljonu un samaisa.

5․ Cep aptuveni 40 minūtes 200 °C temperatūrā. Katru gabaliņu apgriež otrādi un gatavo vēl tikpat ilgi.

6․ Pasniedzot cepeškrāsnī ceptos kartupeļos pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Zeltaini brūni apcepti kartupelīši ar trīs veidu pipariem. + Vēl piecas ceptu kartupeļu idejas!

Ar sēnēm cepti kartupeļi. + Kartupeļu ēdienu pavārgrāmata



Cepti kartupelīši ar garšaugiem un desiņām Andalūzijas gaumē

Cepti kartupelīši ar sinepju-medus mērci. + Vēl desmit lieliski ēdieni ar latviešu mīlēto tupeni

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar linsēklām. Lolitas Neimanes recepte

Lauku gaumē cepti kartupeļi ar lasīti un garšaugu mērci “Vīra sapnis”