Ekrānuzņēmums
Ikviens zina, cik noderīgi ir skābēti kāposti. Tas palīdz normalizēt mikrofloru zarnās, uzlabo smadzeņu darbību, palīdz gremošanas sistēmai pareizi darboties. Šim produktam vienmēr jābūt cilvēka uzturā. Mēs iesakām gatavot kāpostus pēc slavenā pavāra Jevgeņija Klopotenko receptes.
Sastāvdaļas
Svaigi kāposti – 2000 g
Rupjā sāls – 60 grami
Baltais cukurs – 30 grami
Diļļu sēklas – ēdamkarote
Ķimeņu sēklas – tējkarote
Svaigi burkāni – 2 gab.
Irbenes – 1 ķekars vai dažas dzērvenes
Pagatavošana
Sasmalcina kāpostus. Šim nolūkam var izmantot nažus vai speciālas rīves. Cieto kāposta daļu – kacenu – nedrīkst pievienot, jo tas var sabojāt garšu.
Pēc tam pievienojiet kāpostiem garšvielas, un atcerieties, ka jāsākt izdalīties sulai.
Neaizmirstiet nogaršot kāpostus, tiem jābūt pietiekami sāļiem. Ja tā par maz, tad pievienojiet sāli pēc garšas.
Pēc tam, kad burkāni ir sarīvēti, tos kopā ar ogām liek pie kāpostiem, samaisa.
Tad dārzeņus cieši ievieto stikla traukā un pārklāj ar vairākām marles kārtām.
Trauku ielieciet traukā, kurā notecēs liekais šķidrums.
Gatavojiet kāpostus istabas temperatūrā apmēram četras dienas. Katru dienu kāpostus caurdurt, lai izplūstu oglekļa dioksīda burbuļi. Ja kāposti ir gatavi, sula kļūs dzidra.
Tiklīdz pamanīsiet, ka sula ir kļuvusi dzidra, pārceliet trauku uz ledusskapi.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mazas viltībiņas viskraukšķīgāko skābēto kāpostiņu pagatavošanaiSkābējam kāpostus pēc Mēness kalendāra. Labākās dienas septembrī un oktobrī
Skābēti kāposti ar zaļiem tomātiem. + Vēl trīs receptes ar zaļiem tomātiem!
Visātrākā skābēto kāpostu recepte. + Vēl trīs receptes skābētiem kāpostiem!




