Siera cepumi: garda uzkoda tikai no četriem produktiem
Pagatavošanas laiks
Kopā: 1 stunda 10 minūtes
Uzturvērtība (100 g)
409 kcal
Siera cepumi — vienkārša un ātra recepte, kurai vajadzīgs tikai jebkurš cietais siers un trīs pamata sastāvdaļas.
Tie lieliski garšo gan ar kafiju vai tēju, gan arī kā sāļa uzkoda pie vīna vai alus.
Sastāvdaļas
-
Cietais siers — 100 g
-
Kviešu milti — 100 g
-
Sviests — 100 g
-
Sāls — šķipsniņa
Pagatavošana
-
Sagatavo sastāvdaļas.
Sarīvē cieto sieru uz smalkas rīves. Aukstu sviestu sagriez kubiņos. -
Sagatavo mīklu.
Sviestu samīci kopā ar izsijātiem miltiem, līdz iegūta drupena masa.
Pievieno sarīvēto sieru un šķipsniņu sāls.
Samīci visu kopā, līdz izveidojas viendabīgs mīklas kamols. -
Atdzesē.
Ietin mīklu pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm. -
Veido cepumus.
Sadali mīklu divās daļās. Darba virsmu pārkaisi ar miltiem un izrullē katru daļu apļa formā — apmēram 0,5 cm biezumā.
Tad sagriez mīklu trijstūrīšos vai segmentos. -
Cep.
Cepumus liec uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Cep 180 °C temperatūrā 15–17 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Padomi
-
Pirms cepšanas cepumus var pārkaisīt ar saldo papriku, sezama sēkliņām, liniem vai mīļākajām garšvielām.
-
Ja vēlies maigāku garšu, izmanto Gouda vai Edam sieru.
-
Ja gribi izteiktāku sāļumu — izvēlies Parmezānu vai Čedaru.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!









