Gailenes ir pirmās sēnes, kas ievada sēņošanas sezonu, un šogad tās aug patiešām bagātīgi.
Sastāvdaļas
700 ml ūdens
0,5 kg gaileņu
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
40 ml 9% etiķa
10 melnie graudu pipari
1 lauru lapa
Sastāvdaļas
Gailenes pārlasa un rūpīgi noskalo.
Lielākās sagriež.
Katlā uzkarsē ūdeni ar sāli.
Verdošajā ūdenī liek gailenes un vāra 10 minūtes uz vidējas uguns.
Pēc tam ūdeni no sēnēm nolej.
Atsevišķi gatavo marinādi – 700 ml ūdens, sāli, cukuru, lauru lapu un piparus. Uzvāra.
Marinādē liek gailenes un vāra vēl 10 minūtes.
Pielej etiķi, vāra vēl 3 minūtes un noņem no karstuma avota.
Sēnes kopā ar marinādi liek sterilizētās burkās. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinētas beciņas ziemas krājumiem. + Vēl piecas sēņu marinādes receptes!
Marinētas sviesta beciņas taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs labas sēņu receptes!
Marinētas sēnes ar baklažāniem. Interesanta recepte!
Marinētas sēnes. Klasiska recepte, kuru var variēt
Marinētas baravikas. Klasiska recepte, sēņu laiku gaidot!