
Ekrānuzņēmums
Kotletes pamatoti var saukt par vienu no populārākajiem ēdieniem katras ģimenes ēdienkartē mūsu valstī. Tas nav pārsteidzoši, jo tos gatavo no dažādiem gaļas veidiem, papildinot ar dažādām sastāvdaļām.
Katra saimniece tās gatavo citādāk. Ļoti garšīgi izdodas kotletes, kas pildītas ar visvienkāršākajiem dārzeņiem. Šādas kotletes lieliski sader gan ar piedevām, gan salātiem.
Kotletes ar burkānu un sīpolu pildījumu
Šādus kotletes var pagatavot gandrīz no jebkuras maltas gaļas. Tās iznāk vienlīdz mīkstas un garšīgas.
Vienlaikus var pievienot arī atšķirīgu pildījumu, piemēram, nedaudz cietā siera vai sēņu. Galvenais ir pats dārzeņu pamats. Pārējās sastāvdaļas variē atkarībā no gaumes.
Gaļas kotlešu ar dārzeņu pildījumu recepte
Sastāvdaļas
400 g maltas gaļas
1 liels sīpols
2 lieli burkāni
1 tējkarote sāls
1 tējkarote maltas paprikas
0,5 tējk. malto melno piparu
1 tējkarote kaltētu ķiploku
Pagatavošana
Vispirms jāsagatavo pildījums. Lai to izdarītu, sarīvējiet burkānus uz rupjas rīves un sagrieziet sīpolu vidēja lieluma gabaliņos.
Vispirms sīpolu apcep pannā ar augu eļļu. Galvenais, lai sīpoli nesadegtu, citādi pildījums būs rūgts.
Sīpolus sautē līdz daļējai gatavībai un pievieno burkānus. Kad dārzeņi ir pilnībā gatavi, sāliet pildījumu un ļaujiet tam atdzist.
Dārzeņu pildījums kotletēm
Tagad ir jāsagatavo maltā gaļa. Lai to izdarītu, gaļu sasmalcina gaļas mašīnā, pēc tam sāla un pievieno garšvielas. Starp citu, tās receptē var aizstāt pēc vēlēšanās.
Lai izveidotu kotletes, izmantojiet pārtikas plēvi, kas ietaukota ar augu eļļu. Bet, ja maltā gaļa sanāk diezgan blīva, var iztikt ar parastu šķīvi. No maltās gaļas izveido plāceni, kura vidū ieliek karoti pildījuma. Aizspiež malas un veido pīrādziņu.
Kotletes ar pildījumu cep augu eļļā 7 minūtes no katras puses. Pēc tam pannu pārklāj ar vāku un uz lēnas uguns cep uz lēnas uguns vēl dažas minūtes. Turklāt šādus kotletes var cept cepeškrāsnī – arī tas iznāk ļoti garšīgi. Kotletes pasniedz galdā gan siltas, gan aukstas. Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kapāt vai rīvēt? Kāpēc kotletēm pievienot sīpolus un kā tos pareizi sagatavot
Kotletes ar griķiem Divi vienā. + Kotlešu pavārgrāmata!
Kotletes ar kartupeļiem krējuma mērcītē “Ardievu, diēta!”